Vålerenga feirer Get-liga seieren (Foto: Øijord, Thomas Winje/NTB scanpix)
Vålerenga feirer Get-liga seieren (Foto: Øijord, Thomas Winje/NTB scanpix)

VIF feiret gullet: – Blir ikke bøter for en tur på byen nå

VIF-spillerne tok imot beviset på klubbens 28. seriegull og festet med Klanen på Vålerenga Vertshus etter 8-3-seieren over Sparta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jordal (TV 2 Sporten): Pokalen ble sikret i Trondheim tre serierunder før slutt søndag, men først torsdag kveld ble det gullfest og feiring på Jordal.

Foran over 2.500 tilskuere sørget spillerne for det perfekte vorspiel med 8-3-seier over Sparta. Etter å ha fått både store og små pokaler startet festen umiddelbart etter kampropet.

– Det blir noen pils, ser jeg, sier Steffen Thoresen og ser rundt seg i garderoben.

– I morgen er det jobb og trening igjen, men det blir ikke bøter om man tar en liten tur på byen nå, fortsetter tomålsscoreren.

Vålerenga har satset tungt på å sikre flere pokaler i det allerede overfylte premieskapet i klubbens jubileumssesong, og selv om det er «bøtta» som teller, ble det 28. seriegullet solid markert. Også VIFs damelag fikk beviset på at de er mestere ute på isen på Jordal torsdag.

– Klart dette er viktig. Seriegull betyr mye for oss spillerne og nå får vi også hjemmebanefordel gjennom sluttspillet. Det er spesielt at også jentene klarer å vinne og man merker dette betyr mye for hele klubben. Et av målene er nådd, nå er det NM vi sikter mot, sier Thoresen.

Rolig for Ask
Morten Ask har god erfaring med å feire gull, men mener spillerne bør vente med festen til etter et eventuelt NM-gull er på plass på Jordal.

– Det blir en liten tur på vertshuset med supporterne, men ellers stille og rolig. Det er jobb i morgen og ny kamp søndag. Vi får spare feiringen og heller ta igjen dobbelt. Det har vi klart bra før, sier Ask og smiler.

Vålerenga står med 99 poeng to serierunder før slutt og vil med en normal avslutning på serien runde 100 samme år som klubben fyller 100 år.

Vålerenga feirer Get-liga seieren (Foto: Øijord, Thomas Winje/NTB scanpix)

Viktig Stjernen-seier
Tre lag kjemper om den viktige fjerdeplassen der Sparta for øyeblikket har tre poengs luke ned til Lillehammer og Frisk Asker. Laget fra OL-byen meldte seg på med en viktig seier i Askerhallen torsdag. I Fredrikstad tok Stjernen et langt steg mot sluttspill med 9-2-seier over slaktofferet Tønsberg.

Serietoer Stavanger slet lenge hjemme mot Rosenborg, men vant til slutt 5-3 og har seks poeng med til et Lørenskog-lag som noe overraskende tapte på Hamar der dommerne fikk mye ros.

– Terningkast seks til de unge, lovende og meget gode dommerne Tysland og Hansen. Stå på videre, skriver Storhamar-direktør Svein-Erik Edvartsen på Twitter.