SVARER NORTHUG: Emil Jönsson mente han ikke kunne gjort noe annet i sprintfinalen i Val di Fiemme. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
SVARER NORTHUG: Emil Jönsson mente han ikke kunne gjort noe annet i sprintfinalen i Val di Fiemme. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Jönsson får norsk sms-støtte: – Det finnes mange nordmenn som mener at det holder nå

Nordmenn sender mail og meldinger for å støtte Emil Jönsson.

Val di Fiemme/Bergen (TV 2): Petter Northug jr lot ikke muligheten til å håne svenskenes Emil Jönsson etter sprinten i Val di Fiemme gå fra seg.

Jönsson var blant forhåndsfavorittene, men måtte ta til takke med en fjerdeplass i finalen.

– Jeg er hakket sterkere enn Jönsson mentalt. Jeg holder hodet kaldere enn ham i mesterskap. Han føler han må vinne, og derfor tar han det valget han gjør i den siste bakken. Jeg og Kriukov er kaldere og tenker mer i sånne situasjoner, sa Northug.

Har du sympati med Emil Jönsson? Si din mening og stem!

Det finnes mange nordmenn som mener at det holder. Det finnes dem som er lei

Les også: Northug slakter Jönssons mesterskapspsyke: – Slår ham i elleve av ti mesterskapssprinter

Jönsson bare flirer av kritikken fra sølvmedaljøren.

– Jeg synes han er litt morsom. Er man med på leken må man tåle steken, sier Jönsson til tv2.no.

– Hva synes du om at du bare tar imot?

– Det går greit. Jeg er vant med det. Jeg synes det er verre når han hakker på andre i troppen som kanskje ikke har lykkes tidligere. Nå var jeg den eneste favoritten, og da fortjener jeg å få litt skit, sier Jönsson.

Se også: Se Afterski med Christian Paasche gratis fra kl. 21.45

Sms-støtte
Han røper at mange nordmenn har sendt mail og sms etter Northugs utspill.

– Det har jeg fått. Det er noen som støtter meg. Det er mange ukjente nordmenn som sender mail og sms, og det finnes mange nordmenn som mener at det holder. Det finnes dem som er lei, sier Jönsson.

Han lå foran både Northug og Kriukov da det gjenstod 200 meter.

– Jeg gikk raskest av alle oppover. Jeg hadde bare trengt et par meter til så hadde det holdt. Surt, hva? sier Jönsson til Aftonbladet.

– På dypt vann
Northug påstod at han vinner alle mesterskapssprinter mot Jönsson fordi svensken sliter mentalt når det står om medaljer.

– Kan man litt om å gå på ski, så spør man ikke om sånt. Sier man at Oslo var dårlig der jeg ble nummer tre. Og at en fjerdeplass er katastrofe, så er man på dypt vann. Jeg er i toppform. Jeg har aldri klart å stikke fra på denne måten. Jeg har aldri hatt en bedre følelse, sier han.