Petter Northug etter pressekonferansen i Cavalese, Italia i forbindelse med sølvet på klassisk sprint 1,5 kilometer i VM i Val di Fiemme 2013 torsdag. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Petter Northug etter pressekonferansen i Cavalese, Italia i forbindelse med sølvet på klassisk sprint 1,5 kilometer i VM i Val di Fiemme 2013 torsdag. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Slik reagerer Northug på dopingdokumentaren

Petter Northug mener han er flink til å stenge slike ting ute.

Val di Fiemme (TV 2): Neste uke sender svensk fjernsyn en dokumentar hvor det blir spekulert i om norske og svenske langrennsløpere på 1990-tallet var dopet.

Det er SVTs «Uppdrag Granskning», som minner om NRKs «Brennpunkt», som står bak programmet.

– Akkurat i tide til ski-VM i Italia, kommer det en avsløring som vil ryste sportsverdenen. Det kan jeg love dere, sa SVTs programleder Jan Josefsson da han avsluttet forrige ukes program av «Uppdrag Granskning».

Les også: Jönsson får norsk sms-støtte: – Det finnes mange nordmenn som mener at det holder nå
Les også: Northug slakter Jönssons mesterskapspsyke: – Slår ham i elleve av ti mesterskapssprinter

Lar seg ikke affisere
Petter Northug bryr seg ikke om dopingspekulasjonene.

– Det er sikkert veldig individuelt hvordan løpere reagerer på sånne ting, men jeg kan bare svare for meg selv. Jeg lar ikke slike ting gå innpå meg. Under et mesterskap vil det alltid dukke opp slike ting, sier Northug.

Han bruker minst mulig krefter på SVTs dokumentar.

– Vi er blitt informert om det, men vi bruker ikke energi på sånne ting. Vi har fokus på å prestere og å gå fort her i VM. Det er det eneste vi tenker på, sier Northug.

Mandag skrev TV 2 Sporten om den svenske dopinglegen Bengt Saltin, som mente det var utenkelig at man kunne vinne VM-gull i langrenn for 10-15 år siden uten å være dopet.

– I dag skal man ikke tro at den som vinner VM-gull er dopet, men slik var det nok om man går 10–15 år tilbake i tiden, sa Saltin til SVT.