PREMIER LEAGUES BESTE?: Simon Mignolet er akkurat det, ifølge Erik Thorstvedt. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
PREMIER LEAGUES BESTE?: Simon Mignolet er akkurat det, ifølge Erik Thorstvedt. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

Thorstvedts favorittkeeper: Han danker ut storlagenes sisteskanser

Erik Thorstvedt rangerer alle Premier League-lagenes førstemålvakter. Er du enig med keeperlegenden? Avgi din stemme her!

Fra 1989-1996 spilte Erik Thorstvedt 218 kamper for Tottenham.

På sitt beste var målvakten med 97 landskamper for Norge regnet som en av Premier Leagues beste i sin posisjon.

I dag er Thorstvedt Premier League-ekspert i TV 2, og på inget område er Thorstvedts kompetanse så sterk som på keeperplassen. Rogalendingen har også fungert som keepertrener for landslaget.

Det sies at en god målvakt kan sørge for mange poeng til et lag, og ofte være forskjellen på seier og tap.

–Vanskelig oppgave
Før helgens runde i den engelske toppdivisjonen har Thorstvedt rangert alle lagenes sisteskanser, og avgitt sin dom.

– Det var fryktelig vanskelig, og noen av plasseringene er selvfølgelig ikke spikret i stein om jeg skulle rangere dem igjen, sier Thorstvedt som sier det er mye å ta hensyn til.

– Skal man bedømme dem ut fra potensial, formkurve eller rent keeperteknisk? Det er vondt å sette Jussi Jääskelainen på bunn, for han er jo en legende, men han er ikke lenger den målvakten han var. Alle keeperne på denne listen er gode.

Han tror likevel listen han er kommet frem til, og som du kan se underst i artikkelen er noenlunde representativ.

Se listen og stem på den du mener er Premier Leauges beste keeper i avstemmingen nedenfor.

Hart offer for egen fortid

Joe Hart (Foto: Martin
  Rickett/Pa Photos)
Joe Hart (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Joe Hart har fått gjennomgå av sjefen Roberto Mancini den siste tiden, uten at TV 2-eksperten har mistet troen på sisteskansen som fikk mye av æren for City-gullet forrige sesong.

– Joe har gjort for mange tabber. Han har ikke vært god nok, sa Mancini etter 3-1-tapet for Southampton for to uker siden.

Det er ikke Thorstvedt enig i.

– Hart er nok offer for sine egne gamle prestasjoner. Han har lagt listen så høyt at bare fordi han har en litt høyere feilprosent enn ifjor, så ser han mye svakere ut. Han er fortsatt en keeper i toppklasse, sier Thorsvedt til tv2.no

Metodisk Mignolet

APPLAUS: Sunderland-keeper Simon Mignolet får ofte applaus for
  gode redninger. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
APPLAUS: Sunderland-keeper Simon Mignolet får ofte applaus for gode redninger. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Det er imidlertid en målvakt som ikke spiller for et av topplagene som kryper helt til topps på listen, Sunderlands Simon Mignolet.

– Mignolet har vært bra veldig lenge. Han har en lav feilprosent, samtidig som han tar det lille ekstra som man kanskje ikke kan forvente at han tar, forklarer den tidligere keepertreneren.

– Han jobber metodisk og har en klar teknikk. Det er ikke tilfeldig hva han gjør, noe som er viktig.

Sett også gjerne opp din liste over alle klubbenes keepere i kommentarfeltet underst i saken, eller sin din mening på Twitter ved å bruke #2pl.

Belgieren er ironisk nok ikke landslagskeeper. Der står Atletico Madrids Thibaut Curtois som ironisk nok er utlånt fra Premier League-klubben Chelsea.

Londonerne er imidlertid godt forspent på den plassen med mannen Thorstvedt rangerer som den tredje beste målvakten i Premier League: Petr Cech.

Fallen favoritt
Han avslører også at Liverpools førstekeeper Jose Manuel Reina er keeperen han liker best å se på, når han er i form.

– Han er atletisk og god til å bevege seg. Det ser bare bra ut når han er i form, men han har bært litt preg av å være desillusjonert i Liverpool. Både av lagets og egen form, sier Thorsvedt.

Nå inviterer vi deg til å si din mening. Hvem er Premier Leagues beste keeper? Avgi din stemme i målingen underst i saken.

Resultatet vil bli vist under TV 2s Premier League-sending lørdag. Der kommer også tidligere Everton- og landslagskeeper Thomas Myhre til å presentere sitt tilsvar til Thorsvedt.

Her er Thorstvedts liste - du kan forandre den ved å stemme på din kandidat!