Ålesund(TV 2 Sporten): Aalesunds viktigste spiller har bestemt seg – Michael Barrantes (29) kommer ikke til å forlenge kontrakten med sunnmørsklubben og vil bort så fort som mulig.

- For meg er det viktig å spille i en klubb med ambisjoner, en klubb som vil vinne medaljer og titler. AaFK har ikke så veldig store ambisjoner. Det beste for meg og familien er å bytte klubb så fort som mulig, gjerne før sesongstart, sier Michael Barrantes til TV 2.

Costaricanerens kontrakt med Aalesund går ut etter sesongen 2013. Både trener Jan Jönsson og klubbledelsen ønsker at midtbanespilleren forlenger, men AaFK inngår ikke i fremtidsplanene til 29-åringen.

- Jeg er kommet til et punkt i livet der jeg vil videre, så jeg håper Aalesund vil legge til rette for at jeg kan få bytte klubb så fort som mulig, sier han.

Michael Barrantes kom til Ålesund sommeren 2010 og ble raskt en publikumsfavoritt. I 2011 fikk han Kniksen-prisen som Tippeligaens beste midtbanespiller. Samme sesong sikret han Aalesunds andre cupfinaleseier med to scoringer mot Brann. Han understreker at det ikke er vondt blod mellom han og klubbledelsen og han har bare gode minner fra tiden i Ålesund.

Jeg har stor sans for min tidligere trener Kjetil Rekdal.

- Klubben og byen har tatt godt mot meg og familien. Jeg har vokst mye både som menneske og spiller og er svært takknemlig for at jeg har fått spille for dem. Jeg har bare godt å si om klubben.

Ikke hørt noe fra VIF
Han er åpen for tilbud både fra utlandet og Norge.

- Hva hvis Vålerenga vil hente deg?

- Jeg har stor sans for min tidligere trener Kjetil Rekdal. Han hentet meg til AaFK og er den beste treneren jeg har hatt. Men jeg har ikke hørt noe fra verken Vålerenga eller Rekdal, så dette bli derfor bare spekulasjoner. Men Vålerenga er en klubb som satser, som vil vinne titler og vil være nummer en. Akkurat slik som jeg ønsker, sier han.

For noen dager siden ble Michael Barrantes pappa for første gang. Nå er ønsket at han og familien kan etablere seg på nytt – i en større klubb enn AaFK.

- Jeg er åpen for alle muligheter. Nå vil jeg fokusere på å ta de valgene som er best for meg og min familie.

Miachel Barrantes med sin nyfødte sønn. (Foto: PRIVAT/)