Til sommeren skal Sveriges prinsesse Madeleine gifte seg med forloveden Christopher O'Neill i Slottskyrkan ved Slottet i Sverige.

Nå snakker den kommende bruden om den store begivenheten i nytt intervju på det svenske kongehusets egne hjemmesider.

– Tenk at det bare er fire måneder igjen! Tiden går fort når man har det gøy. Vi planlegger for fullt. Til tross for at jeg befinner med i New York og jobber for Childhood så går planleggingen veldig fint. Vi får fantastisk hjelp hjemmefra, og støtten fra familie er til god hjelp både for meg og Chris, sier hun i intervjuet.

Bryllupet finner sted 8. juni, og Madeleine legger ikke skjul på at de er evig takknemlige for den støtten de får i forbindelse med planleggingen av bryllupet.

Les også: Madeleine på romantisk middag i Stockholm

Følger tradisjoner

Og tradisjoner skal ivaretas, både for Chris og Madeleine. Chris – som både er amerikansk og britisk statsborger – kommer til å ha én forlover ved sin side, informerer prinsessen. Selv vil hun følge i mamma Silvias fotspor.

– Som min mor og Victoria kommer jeg til å ha brudepiker, det er en bryllupstradisjon jeg gjerne vil føre videre, sier hun.

Og skal vi tro Madeleine, vil folket få ta del i den store begivenheten. Hvorvidt og hvordan seremonien vil sendes på TV, er imidlertid ennå ikke bekreftet.

– Vi vil gjøre bryllupet så tilgjengelig som mulig. Men en endelig beskjed om hvordan det vil sendes, er ikke klar ennå.

Les også: – Prinsesse Madeleine ser lykkeligere ut enn på lenge

– Vanskelig prosess

Prinsesse Madeleine forsikrer om at gjestelisten for bryllupet nå er klar, og at de begynner å få hastverk med å få sendt ut invitasjoner.

– Det har vært en vanskelig prosess da man gjerne vil invitere alle, men dessverre så går jo ikke det, forteller hun i intervjuet.

Ifølge prinsessen vil det bli et ettermiddagsbryllup, og middagen vil finne sted ved Drottningholms slott.

– Vakker brud

Kongeekspert Kjell Arne Totland tror prinsessens bryllup vil bli flott – på alle måter.

– Jeg tror vi kan se fram til et stort og vakkert forsommerbryllup i Stockholm - med prinsesse Madeleine som en strålende vakker brud. Vi visste fra før at vielsen vil finne sted i den utrolig vakre Slottskyrkan inne på Stockholms slott, der lille prinsesse Estelle ble båret til dåpen i fjor. Nå røper Madde at seremonien vil foregå om ettermiddagen - og at bryllupsfesten vil bli i foreldrenes hjem på Drottningholm slott. Det kan virke som Madde har latt seg inspirere av sin tante prinsesse Christina, som giftet seg i 1974. Både vielsen og festen fant den gang sted samme steder . Kanskje lar hun seg også inspirere av sin tante, og seiler i båt fra kirken til Drottningholm med alle gjestene slik Christina gjorde den gang. Et fantastisk skue. Jeg gleder meg i alle fall, sier han.

Annonserte forlovelse med video

Det var i oktober i fjor at det svenske kongehuset kunngjorde prinsessens forlovelse.

«Etter at Hans Majestet Kongen har gitt sitt samtykke til prinsesse Madeleine, gifter hun seg med herr Christopher O'Neill. Hans Majestet Kongen har i samsvar med konstitusjonelle bestemmelser innhentet regjeringens samtykke. Dato for bryllupet er ennå ikke fastsatt, men er planlagt å finne sted i løpet av sommeren 2013», het det på kongehusets hjemmesider.

I den anledning ble det også publisert en video hvor Madeleine og Chris annonserte den gledelige nyhet.

Les mer: Prinsesse Madeleine har forlovet seg med Chris