Arsène Wenger (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Arsène Wenger (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Wenger: – Tar sikte på topp fire

Etter tirsdagens Mesterliga-nederlag har Wenger innsett at hovedfokus må ligge på å sikre fjerdeplassen.

Arsenal har hatt fire tøffe dager. Lørdag røyk de ut mot Blackburn i FA-cupen, og tirsdag kveld møtte de et råsterkt Bayern München som slo dem 3-1 i Mesterligaen. Det blir ikke bedre for Arsène Wenger av at begge kampene har vært hjemme på Emirates.

Les også: Bayern München gjorde kort prosess med Arsenal.

I pausen i går kunne man høre buing fra hjemmefansen, og det er tydelig at opinionen er i ferd med å snu mot veteran-manageren som nå har sittet ved Arsenal-spakene siden 1996.

Etter kampen var det en langt mer avbalansert Wenger som møtte pressen og han måtte innrømme at Bayern var det beste laget i går. Likefullt så franskmannen lys i enden av tunellen. Da laget etter alle solemerker vil være ute av alle cup-turneringer i begynnelsen av mars, kan nå Arsenal nå fokusere på å sikre den viktige fjerdeplassen og Champions League-spill også neste sesong.

Les også: Wenger raste mot journalister.

– Vi har enda to slag vi skal kjempe, men kanskje vil det bli lettere å sikre Mesterliga-spill neste sesong enn å gå til kvartfinalen i år. Ikke misforstå meg, vi kommer til å kjempe for avansement, men det vil bli vanskelig mot et lag med slike kvaliteter, sa Wenger.

Én av hundre
Tidligere Arsenal-forsvarer Nigel Winterburn, som spilte fra klubben fra 1987 til 2000, sier til Premier Leagues egen tv-kanal at han vil gi dem omlag ett prosents sjanse for avansement. Likefullt vil ikke Winterburn si seg enig at det er på tide at Wenger tar sin hatt og forlater klubben.

– Jeg har enorm respekt for Arsène Wenger, og jeg tror fortsatt han er den rette mannen til å ta Arsenal videre. Men dersom han enda er sjef neste år, noe jeg absolutt forventer at han er, er de nødt til å forsterke laget.

Når det nå ser ut som om eventyret er over i Europa for denne gangen, risikerer Arsenal en åttende sesong uten trofeer. Wenger har ikke sikret klubben sølvtøy siden de slo Manchester United på straffespark i FA-cupfinalen i 2005.

Dette har heller ikke gått klubbens tilhengere hus forbi, og stadig flere mener at det er på tide at Wenger takker for seg mens leken enda er relativt god. Winterburn legger ikke skjul på at det er en voksende frustrasjon blant supporterne.

Les også: Supporterkjendis etter Arsenals FA-cupexit: – Wenger må gå. Nå!

– Det de har sett de siste sesongene er at toppspillerne deres forsvinner til andre klubber. De henter riktignok også inn spillere, men de er ikke like gode som de som forsvinner, avslutter Winterburn