Marit Bjørgen (Foto: SCANPIX)
Marit Bjørgen (Foto: SCANPIX)

Bjørgens VM-mål er én (!) gullmedalje

Marit Bjørgen lar seg ikke påvirke av forventningene før VM.

Cavalese (TV 2): Marit Bjørgen sto over søndagens 10-kilometer i Davos. Grunnen var at langrennsdronningen følte seg sliten. To dager før det braker løs i Val di Fiemme bedyrer Bjørgen at formen er som den skal være.

– Jeg er 100 prosent, og det har jeg vært hele tiden. Det må være lov å være sliten innimellom og ta noen kloke valg, sier Bjørgen.

Bjørgens valg om å stå over søndagens renn blir møtt med forståelse av Therese Johaug.

– Hun var bare litt «kje» på søndagen. Jeg synes det er utrolig tøft av Marit å stå over rennet. Hun er ekstremt god til å lytte til kroppen sin. Hadde det vært meg, hadde jeg sikkert gått, sier Johaug.

Les også: Northug: – Jeg ser ikke like sliten ut som svenskekongen i alle fall

– Målet er én gullmedalje
Dalsbygda-jenta benyttet anledningen til å gå til topps i Bjørgens fravær. Med Bjørgen på plass blir det langt tøffere å ta gull for Johaug, selv om hun neppe lar seg skremme av Bjørgens forsiktige VM-målsetting.

– Målet mitt er én individuell gullmedalje, sier 32-åringen.

Les også: Derfor er Heidi Weng jentenes svar på Petter Northug

Ikke sprintfavoritt
Bjørgen lader opp til torsdagens sprint med en joggetur i ettermiddag og litt testing av ski i morgen. Alt må klaffe om det skal bli Bjørgen-gull, for Rognes-jenta føler seg ikke komfortabel i sprint.

– Sprinten er den distansen jeg har minst sjanse på. Jeg har ikke hatt den nødvendige hurtigheten. I NM slet jeg med å finne luker og plassere meg i feltet, sier Bjørgen.