HenningBerg (Foto: Martin Rickett)
HenningBerg (Foto: Martin Rickett)

Henning Berg saksøker Blackburn for millionbeløp

Berg har ikke fått pengene han har krav på etter at han ble sparket i desember.

Liverpool (TV 2 Sporten): I slutten av oktober signerte Henning Berg en 2,5-årskontrakt med klubben han spilte for i to perioder, men allerede i romjula fikk nordmannen sparken etter kun 57 dager ved sjefsroret på Ewood Park.

Ikke fått pengene innen fristen
I kontrakten sto det også hva som ville skje dersom partene valgte å skille lag før kontraktstida var omme, inkludert hva slags økonomisk kompensasjon Berg skulle få.

Etter det TV 2 Sporten erfarer skal det være snakk om et millionbeløp.

Fristen for å utbetale summen gikk ut for en tid tilbake, uten at 43-åringen hadde fått pengene på konto. Derfor har han engasjert den engelske managerforeningen for å få ut pengene sine.

– Alt står og er regulert i kontrakten, og Blackburn bestrider ikke det at de skal utbetale det beløpet, sier Berg til TV 2 Sporten.

– Men da pengene ikke var kommet innen fristen, ble jeg rådet av managerforeningen til å gå til sak for å få fortgang i prosessen. Derfor håndterer de saken for meg nå, forteller Berg.

Formann i foreningen, Richard Bevin, uttaler til dagens papirutgave av lokalavisa Lancashire Telegraph at foreningen har tatt ut søksmål mot klubben.

Les også: Berg etter Blackburn-sparkingen: – Jeg er bitter og skuffet

Samme skjedde med Steve Kean
Bergs forgjenger i Blackburn, Steve Kean, opplevde noe lignende da han måtte gå fra klubben i september.

Den upopulære manageren fikk ikke pengene sine før Berg fikk sparken i slutten av desember. Da kom han til forlik med Blackburn, etter at også han saksøkte klubben.

Nordmannen vil ikke spekulere i om det samme er i ferd med å skje med han.

– Jeg kjenner ikke til saken hans, så det vet jeg ikke. Blackburn erkjenner at de skylder meg penger, men de har ikke kommet enda, forklarer Berg, som sier han ikke er bekymret for at pengene til slutt vil utbetales.

– Hva tenker du om at klubben du er glad i og har spilt for i to perioder behandler deg på denne måten?

– Det er så klart ønskelig at de hadde kommet, men jeg håper på en rask avklaring, sier Berg.

– Hva sier det om Blackburn at de ikke forholder seg til kontraktsforpliktelsene sine?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Du får nesten spørre dem om hvorfor de ikke utbetaler pengene, sier den tidligere Lyn- og Lillestrøm-treneren.