Finn Hågen Krogh
Finn Hågen Krogh
Finn Hågen Krogh intervjues etter herrenes 15 km under NM på ski på Gåsbu i Hamar torsdag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Finn Hågen Krogh intervjues etter herrenes 15 km under NM på ski på Gåsbu i Hamar torsdag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Finn Hågen Krogh (Foto: SCANPIX)
Finn Hågen Krogh (Foto: SCANPIX)

Landslagsløperens fotball-stikk: – Ganske lett å komme til Tippeligaen

Finn Hågen Krogh tror et par-tre år med satsing ville gjort susen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Finn Hågen Krogh spilte 3. divisjonsfotball for Tverrelvdalen IL da han måtte velge mellom fotball og langrenn.

23-åringen er fremdeles usikker på om han tok det riktige valget.

– Jeg tror det hadde vært ganske lett å komme til Tippeligaen. Det tror jeg at jeg skulle klart med et par-tre år til med fotballsatsing. Fotball er en lagidrett og det er bare å prestere på det jevne og flyte med, sier Krogh til TV 2.

LES OGSÅ: Svenskene lo da de fikk høre det norske sprintlaguttaket

– Jeg spilte jo i 3. divisjon. Det er helt ok, men ikke noe å skryte av. Jeg ble tidlig hentet inn på juniorlandslaget i langrenn og da blir det fort slik at det automatisk ble langrenn videre. Men om valget ble tatt litt for tidlig får du jo aldri vite, sier Alta-gutten.

- Fotball er morsommere enn langrenn. Jeg har spilt fotball selv og koser meg godt om jeg får anledning til å dra på en fotballtrening

– Morsommere enn langrenn
Han innrømmer imidlertid at han savner fotballen, og benytter hver anledning til å bytte ut skisko og langrennsski med fotballsko og shorts.

– Fotball er morsommere enn langrenn. Jeg har spilt fotball selv og koser meg godt om jeg får anledning til å dra på en fotballtrening, sier Krogh.

– Mange sier at det ikke er en bra kombinasjon med fotball og langrenn, men i nyere tid så tror jeg faktisk det er en bra kombinasjon. Du får trent både hurtighet og eksplositivet. Men det må jo ikke bli for mye fotball, fortsetter han.

Angrer du på at du ikke satset på en fotballkarrière?

– Jeg kunne selvfølgelig tjent mer penger om jeg hadde lyktes på fotballbanen. En fotballspiller tjener mye mer enn en langrennsløper. Men jeg trives godt med å være skiløper og det er ikke noe jeg angrer bittert på, svarer han.

Se Tore Reginiussens reaksjon på Kroghs utspill:

700617

Se hva Tarik Elyounoussi sier:

700619

– Jeg er trofast United-supporter
Finn Hågen Krogh er ikke bare en tidligere fotballspiller. Han er også ihuga fotballsupporter og bruker flere timer i uken på TV-titting foran flatskjermen.

– Jeg følger ikke så mye med på norsk fotball, det blir helst Premier League. Favorittlaget mitt er Manchester United. Jeg fikk sett kampen mot Real Madrid og 1-1 er et greit utgangspunkt foran returmøtet, sier en engasjert Krogh.

23-åringen gleder seg som en liten unge til returkampen i Mesterligaen mellom Real Madrid og Manchester United.

– Den spilles 5. mars og da er jeg ferdig med VM i Val di Fiemme. Da ser jeg frem til noen rolige dager med fotball på skjermen. Jeg har troen på Manchester United hvert år og er trofast supporter. Real Madrid er et bra lag, men Sir Alex Ferguson er en liten luring og jeg tror de går videre, oppsummerer han.

FORSVARER NANI: Sir Alex Ferguson mener utenlandske spillere filmer mer enn engelske i Premier League - men avviser at Nani filmer. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
FORSVARER NANI: Sir Alex Ferguson mener utenlandske spillere filmer mer enn engelske i Premier League - men avviser at Nani filmer. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

DEBATT:
Enig med Krogh? Er fotball morsommere enn langrenn? Ta debatten i kommentarfeltet under!