KONKURRENTER: Høstens mentore er artist og låtskriver Espen Lind, artist og tidligere Aqua-medlem Lene Nystrøm, rapper og musikkprodusent Tommy Tee og sanger og låtskriver Sondre Lerche. (Foto: Pressefoto)
KONKURRENTER: Høstens mentore er artist og låtskriver Espen Lind, artist og tidligere Aqua-medlem Lene Nystrøm, rapper og musikkprodusent Tommy Tee og sanger og låtskriver Sondre Lerche. (Foto: Pressefoto)

Dette er «The Voice»-mentorene

Sondre Lerche er den eneste som henger med fra første sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til høsten setter TV 2 igang en ny sesong med sangkonkurransen «The Voice - Norges beste stemme». Forrige runde var en suksess med mentorene Magne Furuholmen, Yosef Wolde-Mariam, Hanne Sørvaag og Sondre Lerche – nå er det kun sistnevnte som blir med på en ny sesong.

De tre nye mentorene er artist og låtskriver Espen Lind, artist og tidligere Aqua-medlem Lene Nystrøm og rapper og musikkprodusent Tommy Tee.

Se mentorenes liv i bilder ovenfor!

Vil du synge foran mentorene i en ny sesong av «The Voice»? Meld deg på her!

Slo gjennom med «When Susannah Cries»

Espen Lind (41) slo for alvor gjennom i Norge i 1997 med monsterhiten «When Susannah Cries». Singelen lå på førsteplass på de norske hitlistene i seks uker, og ble også en hit i flere europeiske og latinamerikanske land.

Lind har gjort suksess både som soloartist og sammen med Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm. 41-åringen har også gjort seg bemerket som produsent og låtskriver for blant andre Beyoncé og Train.

Nå er han klar for mentorrollen i «The Voice».

– Det er med skrekkblandet fryd jeg har takket ja. Jeg har alltid hatt en innebygd skepsis til talentkonkurranser, sier Lind til tv2.no.

Han har blitt spurt om å være dommer i ulike konkurranser tidligere, men alltid takket nei. Likevel svarte han ja til «The Voice».

– Dette er en positiv konkurranse som fokuserer på å finne de beste, og trykker ikke de andre ned. I fjor hadde programmet gode mentorer som ga programmet en musikalsk faglig tyngde. Da jeg så det tenkte jeg: «Dette vil jeg være med på!»

Hip hop-gudfaren

Tommy Tee (41) har vært en sentral figur i det norske hip hop-miljøet siden 80-tallet. Han er rapper, graffitiartist, DJ og produsent. Han har i en årrekke blitt omtalt som «norsk hip hops gudfar».

Hip hopperen, hvis egentlige navn er Tommy Flåten, eier også plateselskapet Tee Productions. Selskapet har signer artister som Diaz, Warlocks, Jesse Jones og Gatas Parlament.

Fredager står 41-åringen bak spakene i P3-radioprogrammet «National rap show».

Fra danske «The Voice» til norske

Lene Nystrøm (39) ble kjent i musikkbransjen da hun på midten av nittitallet gjorde stor suksess som frontfigur i dance-pop-bandet Aqua. Gruppen, som foruten Lene bestod av danske kolleger, slo gjennom med radiohiten «Barbie Girl», som blant annet ble en listetopper i Storbritannia. Det dansk-norske bandet skal ha solgt flere titalls millioner album og singler i sin tid.

Etter at medlemmene av Aqua gikk hvert til sitt i 2001, fortsatte Nystrøm som soloartist under navnet Lene. Bandet ble senere gjenforent.

Nystrøm har også vært mentor i den danske versjonen av «The Voice».

Andre sesong for Lerche

Sanger og låtskriver Sondre Lerche (30) er altså den eneste av artistene som har en norsk «The Voice»-sesong bak seg.

Den New York-baserte 30-åringen har ni album og ti EPer bak seg. I 2002 ble Lerches album «Faces Down» plassert i Rolling Stone Magazines liste over årets 50 beste album. Den kritiske annerkjennelsen albumet mottok gjorde Sondre til en av Norges mest ettertraktede supportartister, og han turnerte blant annet med a-ha, Berth Orton og Elvis Costello.

Da Lerche ble med på «The Voice»-laget i forrige sesong, innrømmet han at han ble overrasket over at han likte konseptet.

– Jeg har sett på «The Voice» i USA og synes det var et ganske bra program. Jeg trodde ikke jeg skulle digge «The Voice». Det lå i kortene at jeg ikke skulle det, jeg pleier ikke se på talentprogram. Men jeg synes «The Voice» var et veldig engasjerende og fint program, sa han da.

Stolt programdirektør

Programdirektør i TV 2, Pil Gundelach Brandstrup, forteller til tv2.no at hun er strålende fornøyd med å ha huket inn de fire artistene.

– Vi er veldig stolte over å ha fått fire så sterke, kompetente og erfarne mentorer til «The Voice»! Jeg er helt overbevist om at alle fire på hver deres måte har mye å bidra med i konseptet, at tv-seerne vil like dem, og at deltakerne vil ha mye å lære fra dem. For en fantastisk mulighet deltakerne vil få i år når de får samarbeide med størrelser av dette formatet. Nå må folk kjenne sin besøkelsestid!

Se video med de nye mentorene her:

Vil du jobbe med de nye «The Voice»-mentorene? Meld deg på her!