27 åringen som er trusselsiktet (markert med rød ring), deltok på en Norwegian Defence League demonstrasjon i Oslo i desember 2012.
27 åringen som er trusselsiktet (markert med rød ring), deltok på en Norwegian Defence League demonstrasjon i Oslo i desember 2012.

NDL-aktivist trusselsiktet etter bombealarm

Tidligere dømt for narkotikamisbruk og tyverier.

Den trusselsiktede nordmannen fremstår som islamfiendtlig, og er tidligere dømt for narkotikamisbruk og tyverier, viser TV 2s opplysninger.

27-åringen fra Østlandet har ved minst én anledning deltatt i en demonstrasjon i regi av Norwegian Defence League (NDL), og var i besittelse av en vest og gassvåpen da han ble pågrepet onsdag formiddag.

Her poserer 27-åringen med våpen - se video:

698260

«Hail Stoltenberg! Og resten av landssvikerregjeringen som styrer dette flertallsdiktaturet», er blant meldingene han har postet på Twitter de siste månedene.

Det var under en pressekonferanse klokken 12.30 at visepolitimester ved Oslo politidistrikt, Roger Andresen og stabssjef Johan Fredriksen bekreftet at de hadde pågrepet mannen.

Jakten på 27-åringen startet tirsdag kveld. Området rundt nasjonalforsamlingen var natt til onsdag avsperret med sperrebånd på alle kanter, og væpnet politi voktet sperringene.

Politiet kontrollerte også kjøretøy i området ved Stortinget, blant annet flere busser. Folk som befant seg i området ble bedt om å forlate stedet.

Politiet aksjonerte på flere adresser på Lambertseter i forbindelse med bombetrusselsen mot Stortinget.
Politiet aksjonerte på flere adresser på Lambertseter i forbindelse med bombetrusselsen mot Stortinget.

Opplysninger fra et vitne på en buss fra Hønefoss mot Sandvika, førte til at politiet i Asker og Bærum ble varslet om en mann som gikk med skuddsikker vest og hadde en tung bag med seg. Ifølge politiet skal vitnet ha overhørt en telefonsamtale som 27-åringen hadde.

Politiet i Oslo ble deretter kontaktet og informert om mannen som gikk av i Sandvika, og tok drosje inn mot Oslo.

– Mannen vi har pågrepet erkjenner å ha vært på denne bussen. Han var i besittelse av en vest og et gassvåpen og stor sort bag som var full av klær, sa Johan Fredriksen under pressekonferansen på Politihuset.

– Ble oppfattet som syk

Vitner har fortalt politiet at mannen kan ha vært ruset.

– Mannen ble oppfattet som ruset, muligens noe syk, sier Fredriksen.

Oslopolitiet fant igjen drosjen på Lambertseter, men ikke mannen. Flere aksjoner ble onsdag gjennomført på Lambertseter i Oslo, og det var etter en aksjon mot en tredje leilighet at politiet pågrep mannen.

LES OGSÅ: Nordmann pågrepet etter bombetrussel

Oslo politidstrikt opplyser i 16-tiden at han ikke er avhørt og foreløpig ikke har bedt om forsvarer.

– Han blir avhørt i ettermiddag eller i kveld. Det er voldsavsnittet i Oslo politidistrikt som etterforsker saken. Mannens identitet ble kjent for politiet i dag tidlig. Etterforskningen førte oss frem til en adresse på Lambertseter hvor mannen ble pågrepet. De øvrige personene som ble sjekket av politiet har ingen forbindelse med saken, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere mannens identitet eller andre opplysninger om mannen som fremkommer i pressen og i sosiale medier.