Untitled 4
Untitled 4

Wolves-kapteinen med stikk til Ståle Solbakken

Hevder klubben hadde kjempet om en topplassering dersom Dean Saunders var sjef fra sesongstart, men etter nordmannen fikk sparken har Wolves sunket til 21. plass.

Da Ståle Solbakken fikk sparken som Wolves-sjef etter FA-cupydmykelsen mot Luton, lå klubben som nummer 18 i Championship.

Mannen som ble hentet inn for å få styr på skuta var Dean Saunders, men drøyt to måneder etter at nordmannen fikk sparken har det gått fra vondt til verre for de sultefôrede ulvene.

Wolves ligger nå som nummer 21 i Championship og er bare én plass over direkte nedrykk til League One neste sesong.

Saunders har ledet klubben i fem kamper etter Solbakken sa farvel. Det har resultert i tre uavgjorte og to tap.

Les også: Ny grisetakling av Karl Henry da Wolverhampton gikk på nytt tap

Hevder alt kunne vært annerledes
Han omtales likevel i positive ordelag av kaptein Karl Henry, som i stedet retter en verbal bredside som i retning Ståle Solbakken.

– Vi er nødt til å begynne å vinne kamper. Vi må brette opp ermene og komme oss ut av dette. Vi har ikke råd til å rykke ned. Men guttene liker den nye manageren. Han er en god manager, og hadde vi hatt ham ved starten av sesongen ville vi vært i den andre enden av tabellen, sier Henry til klubbens nettside.

Han mener laget som rykket ned fra Premier League forrige sesong, og nå ligger an til sitt andre strake nedrykk, er i ferd med å snu den vonde trenden.

– Jeg vet at «vi er for gode til å rykke ned» er dumt å si, men vi har mer enn nok som taler for oss her. Vi har spilt bra i de to siste kampene og har fortjent mer. Hadde vi spilt dårlig ville vi tenkt «hvor er lyspunktet?»

Les også: Ståle Solbakken: – Jeg har vært naiv og trodd jeg ikke kunne mislykkes

Katastrofe
Wolves har hatt tre managerbytter de siste tolv månedene, og Henry medgir at det har vært en frustrerende tid.

– Det har vært tolv tøffe måneder, der klubben har gjennomgått forandringer. De siste årene har vært katastrofale, selv det året vi så vidt beholdt plassen i Premier League. Det tappet oss mentalt, og forrige sesong var en katastrofe fra start til slutt, sier han.

– Det er katastrofalt, men vi vil klare oss. Vi må bare jobbe videre og ha troen på at vi klarer å komme oss ut av det, sier Wolves-kapteinen.

Skulle det katastrofale skje vil for øvrig Dean Saunders lede en klubb til nedrykk fra Championship for andre år på rad. Forrige sesong ble det nedrykk som Doncaster-manageren, men den tidligere stjernespissen fikk Wolves-jobben etter gode resultater med samme klubb i League One.