Kristine Weber
Kristine Weber

Kristine Weber trente seg frisk fra hjerteproblemer

Nå er hun nordisk og norsk mester i bodyfitness.

I dag kan Kristine Weber smykke seg med tittelen; Nordisk og norsk mester i bodyfitness. Hun inspirerer også 9000 lesere daglig på bloggen sin, men for syv år siden fikk hun en hjertediagnose som snudde livet henne på hodet.

Takket være trening er hun helt frisk.

– Jeg er helt frisk i dag. Medisiner ble kuttet ut for flere år siden, og jeg har aldri følt meg så frisk som etter at jeg startet med styrketrening, sier Weber til tv2.no.

– Jeg har alltid vært fasinert av muskler

Weber starter som de fleste andre på treningsstudio, men ett år senere var hun en seriøs fitnessutøver.

– Jeg begynte å trene fordi jeg fikk en hjertediagnose. Da meldte jeg meg inn på et treningsstudio bare noen dager etterpå, og startet som mange andre i gruppetimer. Jeg har alltid vært fasinert av muskler, så jeg stod å pumpet litt biceps etter timene. Jeg startet på egenhånd ett år etter, forteller Weber i «God morgen Norge».

Se hele intervjuet øverst i saken!

Bruker trening som terapi

For Weber som var avhengig av å ta ekstra god vare på helsen sin, har trening betydd mer enn bare å komme i form.

– Trening for meg betyr veldig mye, men mest psykisk. Å bruke det som terapi, enten ved å gå på en tredemølle og tenkt ut ting, eller ved å trene styrke og dermed lukke ut ting, sier hun.

Hun mener ikke at en sunn kropp nødvendigvis handler om store mengder trening eller ekstremt kosthold.

– En sunn kropp for meg er en kropp som blir tatt godt vare på. Det innebærer nødvendigvis ikke timevis med trening eller et perfekt sammensatt kosthold. Men det starter med en balanse mellom fornuft og følelser. Og etter det tar man sunne og gode valg for seg selv.

(Saken fortsetter under bildet)

Kristine Weber
Kristine Weber

Les også: Derfor hjelper trening mot depresjoner

«Fit is the new it»

Mange har hørt slagordene «Fit is the new it» og «Strong is the new skinny». Disse utrykkene har blitt en folketrend å bruke, og som nå har satt sterkere fokus på styrketrening - spesielt blant kvinner.

– Det har alltid vært mye fokus på at gutter skal være sterke, så nå syntes jeg det er på tide at vi jenter også bygger oss sterke. Det har så mange fordeler som vi ikke har råd til å gå glipp av, sier Weber.

Sammen med Weber gjestet personlig trener Martin Norum «God morgen Norge». Norum har i samarbeid med Benjamin Christensen, skrevet boken «Bygg muskler» som handler om styrketrening og proteinrikt kosthold. Han påpeker at styrketrening for kvinner har økt i interesse.

– Man ser at etterspørselen for tung styrketrening på treningssentrene har økt. At flere og flere er ute etter å få større og sterkere muskler, samt minske fettprosenten. Jenter trener nå mange av de samme øvelsene som menn, og det er utelukkende positivt at flere kvinner trener mye styrketrening.

Les også: Med disse knepene raste de ned i vekt

– Det kan bli for mye av det gode

Kristine Weber
Kristine Weber
Norum forteller at det finnes folk som tar sunn styrketrening til det ekstreme.

– Det kan bli for mye av det gode. Det finnes alltid ytterpunkter enten det handler om å bygge muskler eller å være veldig tynn. Men vi er alle veldig opptatt av å fremme sunne holdninger. Så i forhold til treningsmengde og sunt kosthold, så handler det ikke om at alt skal være perfekt. Alt er med moderasjon, for det er ingen tvil om at det er en stor trend å trene styrke og spise sunt. Det handler om å ta bare på kroppen.

Les også: Kuttet brus og gikk ned 9 kilo

– Alle kan bli muskuløse

For Weber ligger det utallige treningstimer bak den muskuløse og markerte kroppen. Men hun mener en slik kropp er oppnåelig for alle.

– Alle kan bli muskuløse. Noen har jo bedre gener enn andre når det kommer til fysikk, men det er fullt mulig for alle å kunne bygge en fitnessekropp. Men det kommer så klart an på utgangspunktet. Jeg hadde danset ballett i 20 år, og merket allerede som tenåring at jeg hadde litt større skuldre enn de andre, men ingenting er umulig. Det handler om å få mest mulig ut av sitt eget utgangspunkt, sier hun til tv2.no.

Skjær grimaser

Hennes beste tips til å få en sterkere kropp er å bli god på teknikk.

– Det er viktig å skjære grimaser. Hvis ikke tar du rett og slett ikke nok i. Man må tørre å løfte tungt, men for å gjøre det må man kunne teknikken.

Weber mener at man ikke trenger eksperthjelp for å lære seg god teknikk.

– Man må kjenne litt på det selv, og kanskje se litt på andre. Jeg lærte teknikk av å delta i gruppetimer på treningssenter og ved å se på filmer på Youtube. Hvis man lærer seg god teknikk og deretter tør å legge på godt med vekter, så kommer man til å se gode resultater etter 6-8 uker. Hvis man også spiser riktig mat, vel og merke.

Kristine Weber har også gitt ut boken «Sunn & sterk med protein» som gir det proteinrike oppskrifter. I «God morgen Norge» laget hun ostekake med karamellbunn med Wenche.