RUNDTSTJÅLET: Garmin Sharp laget mistet 16 sykler da tyver tok seg inn i traileren natt til lørdag. (Foto: Twitter)
RUNDTSTJÅLET: Garmin Sharp laget mistet 16 sykler da tyver tok seg inn i traileren natt til lørdag. (Foto: Twitter)

Storlag ribbet for sykler til over millionen i verdi

Garmin-Sharp-laget må forlate Tour Méditerranéen etter at tyver stakk av med 16 sykler.

Det er viktig å ha utstyret i orden for å hevde seg i de fleste idretter, sykkel er intet unntak. Men for Garmin-Sharp-laget er det ikke problemer med utstyret som skaper vanskeligheter - rytterne har nemlig ikke noe utstyr å ha problemer med.

Rundstjålet
For i forkant av lørdagens kongeetappe i franske etapperittet Tour Méditerranéen sørget tyver for at laget ikke er i stand til å stille til start. Grunnen er at lagets utstyrs-trailer ble nærmest ribbet for sykler før lørdagens etappe.

Mens laget lå og sov tok kiropraktor Matt Rabin turen inn i traileren - der fikk han se at nesten samtlige av lagets sykler var borte.

– Mens alle lå og sov, har noen lokale skruppeløse «scallywags» stjålet alle syklene, skrev Rabin på Twitter da han publiserte bildet av en nesten tom trailer.

16 nye Cervélo-sykler skal ha blitt stjålet av tyvene. Det betyr at Garmin-Sharp ikke kommer til mål når rittet avsluttes i Grasse på søndag.

Les også: Piggtråd-Hoogerland påkjørt av bil – igjen

Thomas Dekker skrev lørdag på Twitter at laget nå pakker koffertene og drar hjem fra Frankrike. Nederlenderen forteller videre at utstyret som ble stjålet har en verdi på mer enn 150.000 Euro (1,1 millioner kroner). Kiropraktor Rabin fulgte også opp med en Twitter-melding.

– En kunne ikke drømt om å tjene 10.000 Euro på å robbe en bank i disse dager. Så hvorfor ikke robbe et sykkellag og nappe til seg 250.000 Euro (1,8 millioner kroner) #easynightswork, skrev Rabin.

– Har litauiske mafiavenner
Men selv om 16 sykler og ti girsystemer forsvant, lot tyvene temposyklene til laget henge igjen i traileren.

– Mekanikerne fant dette da de åpnet traileren i morges. Drittsekker liker tydeligvis ikke TT's, skrev David Millar, med henvisning til at lagets temposykler var det eneste tyvene ikke tok.

Les også: Krever 66 millioner fra Armstrong
Les også: Dette er USAs mest forhatte idrettsutøvere

Dan Martin tok også til Twitter for å dele sin frustrasjon over situasjonen.

– Jeg våknet opp med det som var starten på en forkjølelse. Mangel på sykler løste dilemmaet om jeg skulle starte eller ikke, skrev Dan Martin, som sente ut en «trussel» like etter.

– Det er ok. Ramunas Navardauskas har litauiske mafiavenner som ser på denne sykkelsituasjonen. Ikke tull med honninggrevlingen.

Garmin-Sharp-rytter Dan Martin tok til Twitter etter at lagets sykler ble stjålet.
Garmin-Sharp-rytter Dan Martin tok til Twitter etter at lagets sykler ble stjålet.