BaleFeriingWeb
BaleFeriingWeb
GouffranGoalWeb
GouffranGoalWeb
BaleGoalFreeWeb
BaleGoalFreeWeb
JUBLET FOR LEDERMÅL: Gareth Bale satte inn 1 0 målet på White Hart Lane, og kunne feire. (Foto: ANDREW WINNING/Reuters)
JUBLET FOR LEDERMÅL: Gareth Bale satte inn 1 0 målet på White Hart Lane, og kunne feire. (Foto: ANDREW WINNING/Reuters)

Fantastiske Bale senket Newcastle

Waliseren scoret begge Tottenhams mål da Newcastle måtte bite i gresset på White Hart Lane.

Tottenham-Newcastle 2-1
Se videosammendrag i vinduet øverst!

Gareth Bale har de siste kampene egenhendig sikret Tottenham-poeng i Premier League med matchvinnerscoringen mot WBA og utligningsmålet mot Norwich, og i lørdagens oppgjør mot Newcastle slo han til igjen.

Først satte han inn 1-0-målet med et herlig frispark i 1. omgang, før han satte inn seiersmålet i sluttminuttene etter at Yoan Gouffrans utligning etter snaue 25 minutter hadde skaffet balanse i regnskapet.

Dermed har Bale nå scoret Tottenhams fire siste scoringer i Premier League, og sikret sju poeng for et lag som kjemper om Mesterliga-plass.

– Han er en evighetsmaskin, og du ser det de siste 20 minuttene når kampen åpner seg opp. Han er en av verdens tre-fire beste spillere. Han er helt enestående. Det er fantastisk bra, sa Claus Lundekvam i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Har du Bale e på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Spurs ut i hundre - Bale-magi ga 1-0
Halvannet minutt ut i oppgjøret var Clint Dempsey svært nære å gi hjemmelaget en drømmestart på White Hart Lane. Gareth Bale ble spilt fri av Lewis Holtby på venstresiden, og slo et knallhardt innlegg inn i boksen der Dempsey kom susende. Dessverre for hjemmelaget rakk ikke amerikaneren helt fram, og gjestene slapp med skrekken.

Allerede i det femte minutt var Bale frempå igjen, og denne gangen kunne ingen stoppe waliseren. Clint Dempsey ble lagt i bakken og Bale fikk muligheten med sin dødelige frisparkfot fra drøye 20 meter. Kantspilleren tok løpefart og leverte sin spesialitet da han duppet ballen over muren, like over hodet på James Perch og ned i Tim Kruls nærmeste hjørne. Newcastle-keeperen var ikke med på det som foregikk, og dermed tok hjemmelaget ledelsen 1-0.

– Jeg har øvd mye på det på trening, og treningen bærer frukter for jeg har scoret et par denne sesongen, sa Bale selv etter kampslutt.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Bale her

BaleGoalFreeWeb
BaleGoalFreeWeb

Holtby ivrig i startdebuten
Tottenham fortsatte å briljere, og hurtig pasningsspill fra blant andre Lewis Holtby, Aaron Lennon og Mousa Dembélé viste seg vanskelig å håndtere for gjestene. Etter drøye kvarteret ville også midtstopper Steven Caulker melde seg på, satte fart bakfra og kombinerte med ivrige Holtby. Den tyske U21-stjernen, som startet sin første kamp for Spurs, sleivet litt i avslutningen og dermed ble det ingen dobling av Tottenham-ledelsen.

Etter 19 minutter kom gjestene til sin første sjanse i oppgjøret. Et strålende innoverskrudd innlegg fra Fabricio Coloccini fant veien til hodet til Papiss Cissé, som stod helt umarkert og fikk heade mot det lengste hjørnet. Senegaleserens hodestøt var lurt, men snek seg utenfor stolpen til Hugo Lloris.

På motsatt side var Holtby farlig frempå igjen like etterpå, da han ble foret av Aaron Lennons flotte pasning fra høyresiden. Spurs' nye nummer 23 avsluttet på direkten med høyrefoten, men uheldigvis for de hvite var skuddet litt for unøyaktig og gikk over tverrliggeren til Tim Krul.

Gouffran utlignet
Tottenham styrte, men det var Newcastle som satte inn kampens neste scoring. Jonás Gutiérrez fant Moussa Sissoko, som deretter foret Yoan Gouffran med et strålende førtifemgradersinnlegg. Angriperen siktet mot det lengste hjørnet, men traff Michael Dawson og ballen føk i stedet inn i det nærmeste hjørnet til 1-1 på White Hart Lane.

De resterende 20 minuttene av omgangen forløp uten scoring fra noen av lagene, og selv om Tottenham-fansen følte seg snytt for straffespark da et innlegg fra Aaron Lennon traff armen til Davide Santon ble det ingen mulighet fra elleve meter for hjemmelaget.

– Det er såpass kort avstand at jeg synes det ikke er straffe, men det er ingen tvil om at den treffer armen, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Skade på Newcastles målscorer
2. omgangs første skudd på mål kom fra gjestene, da Steven Taylor forsøkte seg på en volley etter et hjørnespark, men midtstopperen traff ikke hardt nok og ballen gikk rett iarmene på Hugo Lloris i Tottenham-målet. På motsatt side traff Clint Dempsey hardere, men hans skudd etter snaue 53 minutter traff rett på Tim Krul som reddet enkelt.

Like før timen var spilt oppstod et lengre stopp i spillet på White Hart Lane. Newcastles målscorer Gouffran gikk i bakken og ble liggende etter det som så ut til å være en ufarlig duell med Kyle Walker, og etter lengre behandlingstid blant annet med oksygentilførsel måtte franskmannen forlate banen på båre med det som så ut til å være en skade i leggen.

GouffranSkadeWeb
GouffranSkadeWeb

Les også: Stygg leggskade da Newcastles målscorer forlot banen på båre

2. omgang var langt ifra like hendelsesrik som den første, men kvarteret før slutt skapte Gareth Bale nok en halvfarlighet da han dro seg fint fri i mellomrommet foran Newcastles forsvarere. Dessverre for Bale og resten av hjemmelaget måtte han avslutte med høyrefoten, og dermed ble skuddet ikke like godt som det han pleier å levere med sin venstre og Newcastle slapp med skrekken.

Fantastiske Bale slo til igjen
Like etterpå skulle Bale likevel få sin andre scoring i kampen. En 50/50-duell mellom Coloccini og waliseren rundt midtbanen ble vunnet av sistnevnte, som vippet ballen med seg og kom alene med keeper Krul. Alene med Newcastle-målvakten var stjernespilleren iskald og satte inn sin 13. ligascoring for sesongen og sendte Spurs foran 2-1.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Bale scorer 2-1-målet. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Bale scorer 2-1-målet. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Minuttet etter var Steven Caulker svært nære å sette inn 3-1 etter et hjørnespark, men midtstopperens heading endte på feil side av stolpene da Tim Krul for en gangs skyld feilberegnet i feltet.

Tre minutter før slutt var Bale nære på å sikre seg hat-trick. En lang ball fant waliseren, som dro av et par Newcastle-forsvarere takket være touch i verdensklasse og leverte et knallhardt skudd fra like utenfor 16-meteren. Kun en strålende redning av Tim Krul fikk hindret baklengsmål og spiker i kisten for Newcastle.

Utrolige muligheter på overtid
Tre og et halvt minutt på overtid var det nære på at Newcastle-innbytter Shola Ameobi utlignet. Et klareringsforsøk fra Benoit Assou-Ekotto førte til at spissen plutselig stod alene på bakerste, men en strålende redning fra Hugo Lloris fikk avverget utligning. På motsatt side var det en annen innbytter, Jake Livermore, som fikk muligheten til å avgjøre etter at et flott raid fra Emmanuel Adebayor førte til at Gareth Bale fikk legge et flott innlegg fra høyre, men midtbanespillerens skudd ble blokkert.

På grunn av Gouffrans skade ble det mye tillegg, og sju minutter på overtid var det utrolig at ikke Bale fikk sitt hat-trick. Hans opprinnelige avslutning ble reddet av Krul, men da han skulle sette returen i tomt bur valgte han kraft i stedet for presisjon og banket ballen langt over. Minuttet etter forsøkte Bale seg nok en gang, denne gangen med et langskudd, men Krul avverget med en strålende redning. Dermed endte det med 2-1, og Tottenham sikret seg tre viktige poeng i toppstriden.

Lagoppstillingene

Tottenham: Hugo Lloris - Kyle Walker, Michael Dawson, Steven Caulker, Kyle Naughton - Scott Parker, Mousa Dembélé - Aaron Lennon, Lewis Holtby, Gareth Bale - Clint Dempsey
Innbyttere: Brad Friedel, Jan Vertonghen, Emmanuel Adebayor (for Holtby, 69.min), William Gallas, Gylfi Sigurdsson, Jake Livermore (for Dembélé, 90.min), Benoit Assou-Ekotto (for Naughton, 74.min)

Newcastle: Tim Krul - Mathieu Debuchy, Steven Taylor, Fabricio Coloccini, Davide Santon - Yohan Cabaye, James Perch - Jonás Gutiérrez, Moussa Sissoko, Yoan Gouffran- Papiss Cissé
Innbyttere: Steve Harper, Vurnon Anita, Shola Ameobi (for Gutiérrez, 86.min), Sylvain Marveaux (for Gouffran, 58.min.), Cheick Tioté (for Perch, 82. min), Gabriel Obertan, Mapou Yanga-Mbiwa

Hvem er bedre enn Bale i Premier League per dags dato? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!