En av lederskikkelsene i den ekstreme islamistiske gruppen Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, har etter det TV 2 kjenner til i all hemmelighet giftet seg med en kurdisk jente. Hans nærmeste i Profetens Ummah er orientert om giftemålet.

Hussain selv la også ut et bilde på Facebook mandag denne uken, der han skriver: «Noen ganger må man lage middag for å gjøre kona blid. *smiler*». Bildet er av den ekstreme islamisten som lager mat på kjøkkenet.

LES OGSÅ: Høyesterett: Fengslingen av Ubaydullah Hussain er for dårlig begrunnet

Ringte politiet

Jentas far og brødre ble rasende da de fikk vite om ekteskapet.

TV 2 vet at jentas seks brødre torsdag dukket opp utenfor Ubaydullahs Hussains bopel. Ifølge kilder kom de for å «ta ham», men den profilerte ekstreme islamisten nektet å låse opp døren for sine svogere.

Situasjonen ble så truende at den ekstreme islamisten, som tidligere har avvist norske lover, ringte til politiet for å få hjelp.

En politipatrulje som var i nærheten, kom til stedet noen minutter senere og fikk avverget den dramatiske situasjonen.

Hendelsen er også loggført hos Oslo politidistrikt.

LES OGSÅ: Ubaydullah Hussain til TV 2: – Osama bin Laden er en helt

Ønsker ikke å kommentere

Ifølge kilder TV 2 har vært i kontakt med, skal årsaken til konfrontasjonen skal være at jentas familie ikke ble tatt med i råd om ekteskapet.

Måten Hussain har gått frem overfor den kurdiske familien, skal etter det TV 2 er kjent med, ha skapt intern splittelse i Profetens Ummah.

TV 2 har vært i kontakt med Ubaydullah Hussain. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Hussain mener Norge er i krig med islam og i denne krigen er det også legitimt å bruke våpen, så lenge Norge bruker vold i muslimske land.

Han ble i fjor siktet for trusler etter at han skrev en e-post til journalist Nina Johnsrud og en annen journalist.

– Denne mailen var absolutt ikke ment som trusler eller for å skape frykt hos henne, sa Hussein til TV 2 i november.