steffen
steffen
Idol dommerne (Foto: TV 2)
Idol dommerne (Foto: TV 2)
Idol trioen Steffen, Madeleine og Christopher (Foto: TV 2)
Idol trioen Steffen, Madeleine og Christopher (Foto: TV 2)

Her gir Steffen «Idol»-dommerne gåsehud – igjen!

Kurt Nilsen: – Jeg måtte dra av gåsen og alt! Det var så fett!

I kveld fikk vi se «Idol»-dommernes nådeløse utsiling for å finne de 40 beste deltakerne i årets sesong, som skal opptre live i semifinalene. Selv om programmet var preget av både tårer og tilløp til hysteri, var det også noen deltakere som lurte ut smilet og applausen hos dommerne.

Da Steffen Jakobsen (22), Christopher Olafsrud (18) og Madeleine Christensen (19) sang sammen som en trio, fremprovoserte det gåsehud hos opptil flere bak dommerbordet.

– Så du det ville her? Full gåsehud! Jeg måtte dra av gåsen og alt! Det var så fett! sa Kurt Nilsen da de tre var ferdige med sin versjon av One Direction-låta «What makes you beautiful».

Se opptredenen og dommernes tilbakemeldinger ovenfor!

Løp rundt for å finne bassen

I programmet forteller Christopher at det var en tanke bak å sette sammen en trio av temmelig forskjellige deltakere.

– Jeg har en ganske standard stemme, hun har en ganske lys stemme og så hørte vi om denne mannen med basstemmen. Vi løp rundt i hele lokalet for å finne ham, sier han.

Se alle årets «Idol»-auditions her!

Steffen forteller til tv2.no at han opplevde gruppeoppgaven som både positiv og negativ.

– Det positive først, det var at jeg fort ble knyttet til de to andre i gruppa. Det var nesten litt leit da det var over og vi måtte gå fra hverandre. Det var veldig gøy å være sammen og ikke tenke på konkurransen, men at vi skulle backe hverandre og kjøre på. Det var både gøyalt, lærerikt og veldig skummelt samtidig, for det var hard konkurranse, innrømmer 22-åringen.

– Det negative var at jeg måtte synge en sang som jeg hadde et døgn på meg å lære. Det var noe helt annerledes enn det jeg er vant med, en boyband-låt! Men jeg måtte gjøre mitt eget, alle gjorde sitt beste og det ble veldig bra, fortsetter han.

Se også: Steffen er sett 130.000 ganger på nett: – Det er surrealistisk!

Idol-trioen som ga dommerne gåsehud (Foto: TV 2)
Idol-trioen som ga dommerne gåsehud (Foto: TV 2)

– Stort at Kurt fikk gåsehud

Steffen la merke til at enkelte av dommerne reagerte kroppslig på trioens opptreden.

– Kurt fikk gåsehud og det var veldig stort. Jeg husker ikke alt hva de sa, men la spesielt merke til at Kurt Nilsen fikk gåsehud og at Gunnar Greve ble satt ut og at alle dommerne syntes det var fint. Det er jo gode kommentarer, sier han.

Les også: – Jeg ble helt satt ut av den stemmen!

Esben «Dansken» Selvig mente at de tre deltakerne traff spikeren rett på hodet da de valgte å jobbe med hverandre.

– Det var kjempegodt tenkt å samle denne gjengen. Det er viktig at man tenker på hvordan man skal løfte hverandre og dere har virkelig gjort hverandre gode. Det er ytterpunkter her som kan bli for spesielle eller for uvanlige, men sammen så blir det magisk. Og dere binder og limer dette sammen til noe ordentlig, ordentlig bra.

– Tusen hjertelig takk! Dere har gitt Kurt Nilsen gåsehud! Dere kan gå ut igjen med rak rygg og hevet hode, sa Gunnar Greve.

Les også: Dette er årets mest populære «Idol»-deltakere

TV 2-gjengangere

Dette er for øvrig ikke første gang Christopher Olafsrud og Madeleine Christensen er med i en av TV 2s talentkonkurranser. Christopher kom på 10. plass i «Idol» for to år siden, mens Madeleine kom på fjerdeplass i den aller første «Norske Talenter»-sesongen i 2008 og til dommerutvelgelsen på «X Factor» året etter.

Steffen, Christopher og Madeleine gikk alle videre i konkurransen i kveld. Du kan se siste dommerutvelgelse og hvem som blir de 40 semifinalistene i «Idol» onsdag klokken 20.00.