joar
joar

Farmen-Joar begjært konkurs etter fakturatabbe

Skjønte ingenting da han kom hjem fra ferie.

Joar Søhoels plan var å selge «Farmen»-premien for å redde restauranten sin i Sogndal, Joars Restaurant.

Det ble til slutt 19 år gamle Ingvild Skare Thygesen som gikk av med seieren i TV 2-konkurransen.

– Jeg meldte meg på «Farmen» for å snu litt om på livet. Jeg føler de verdiene jeg har lært her inne har vært mye, mye større. Jeg har jobbet altfor mye og har satt andre ting på sidelinjen, sa en sterkt beveget Joar til «God kveld Norge» da konkurransen var over.

Fakturarot

Denne uka ble restauranten, hvor Joar jobber som kokk, begjært konkurs.

– Jeg akkurat kom hjem fra ferie, og plutselig fikk jeg høre om det. Det skyltes bare at en relativt stor faktura var sendt til feil adresse, sier han til tv2.no.

Søhoel forklarer at han nå har ryddet opp, og at det ikke er snakk om at restauranten vil bli slått konkurs.

– Jeg skal gjøre mitt for å beholde den, sier han.

Milliontap

Det var i 2008 at Søhoel, som denne uka fortalte «God kveld Norge» at han skulle bli pappa, kjøpte opp restauranten Laksen pub og restaurant i Sogndal. Kjøpesummen var 1,5 millioner kroner.

Siden da har han vært tynget av en milliongjeld. I fjor estimerte han at han tapte rundt 1,2 millioner kroner i året, i tillegg til kjøpesummen på 1,5 millioner kroner.

Tok sjansen

– Jeg har vært i en vanskelig periode med likviditeten etter at jeg holdt restaranten delvis stengt da jeg deltok i «Farmen». Men dette var en sjanse jeg tok i håp om at folk vil besøke restauranten min mer etter mitt opphold på «Farmen», sier han til tv2.no.

Og:

– Jeg er kun i en hard periode nå, men har planene klare for god drift fremover. Jeg vil ikke slå bedriften konkurs. Restauranten betyr mye for meg, og jeg har mye jeg vil gi tilbake til kundene som kommer.

Søhoel forteller at han satser på lukkede selskaper i lokalet, samt catering.

– Dette er et valg jeg har tatt for å jobbe litt mindre og få mer tid til mine fritidsinteresser og min samboer, som venter barn i august.

Joar er samboer med Sandra Nesse.