ELSKER ANSVAR: Jamie Carragher trives godt i rollen som en av de erfarne spillerne på Liverpool laget. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
ELSKER ANSVAR: Jamie Carragher trives godt i rollen som en av de erfarne spillerne på Liverpool laget. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Jamie Carragher legger opp

Liverpool-helten Jamie Carragher legger fotballskoene på hyllen ved sesongslutt.

Det melder Liverpool på sine hjemmesider torsdag.

Jamie Carragher har hatt en strålende karriere på Anfield og har spilt over 700 kamper for Liverpool siden debuten for førstelaget mot Middlesbrough i januar 1997.

LES OGSÅ: Carragher: – Du vil ikke møte fansen når det går dårlig

– Det har vært en ære å representere denne klubben i en så lang tid og jeg er stolt over alt jeg har utrettet her og takknemlig for all støtte jeg har fått.

– Blir min siste sesong
35-åringen har vunnet en rekke troféer for Liverpool, inkludert Mesterliga-pokalen i 2005, og er kun bak Ian Callaghan i antall kamper totalt for klubben.

– Dette vil bli min siste sesong for Liverpool og min siste som profesjonell fotballspiller. Jeg ville offentliggjøre dette nå fordi jeg ikke ville at verken klubben eller manageren skulle stille spørsmål ved min fremtid når jeg allerede hadde bestemt meg, sier Jamie Carragher til klubbens offisielle hjemmeside.

Stopperen har spilt for Liverpool hele karrieren. Han kom til klubben allerede som ni-åring og gikk gradene på de alderbestemte lagene før sin førstelagsdebut på Anfield. Siden 2003 har Carragher vært visekaptein for klubben, og noterte seg for sin 700. kamp totalt for rødtrøyene 2. august 2012.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk | altomfotball.no

Jamie
  Carragher (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)
Jamie Carragher (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)

LES OGSÅ: Liverpool vil ha Carragher på livstid

– Fremover så vil jeg ikke gi mer kommentarer rundt dette før sesongen er over.

– Takknemlig og stolt
– Det har vært en ære å representere denne klubben i en så lang tid og jeg er stolt over alt jeg har utrettet her og takknemlig for all støtte jeg har fått. Jeg har mange minner jeg ønsker å dele med masse folk, men tiden er ikke inne for det riktig ennå, sier forsvarsspilleren, som lover å gi alt for Liverpool frem til han gir seg til sommeren.

– Fremover så vil jeg ikke gi mer kommentarer rundt dette før sesongen er over. All fokus og konsentrasjon blir rettet mot å avslutte med den best mulige plasseringen i Premier League og forsøke å vinne de troféene vi fremdeles kjemper om, slår han fast.

I tillegg til over 700 A-lagskamper totalt i alle turneringer for Liverpool har Carragher fått med seg 38 landskamper for England.