babyutstyr (Foto: TV 2)
babyutstyr (Foto: TV 2)

Spar 3000 kroner på nytt babyutstyr

Vi har sammenlignet prisene på det du trenger av babyutstyr på Barnas Hus, Babyshop og i Sverige. Sjekk hvor du sparer mest.

«Skal vi danse»-Nadya har som nybakt mamma nylig oppdaget hvor mye en baby faktisk trenger av utstyr.

– En baby trenger veldig mye. Vi har kanskje kjøpt halvparten av alt det som blir anbefalt og det er veldig mye, sier Nadya Khamitskaya.

Masse å velge mellom

For en liten baby trenger mye utstyr og det er mer enn nok å velge i av barneutstyr i butikkene. Men hva trenger du egentlig til den lille? Vi har valgt ut noe av det mest nødvendige babyutstyret som du ha, og har sammenlignet prisene.

Nadya har valgt å kjøpe mye av babyutstyret til Leon (11 mnd.) fra Stokke.

– Det er litt lettere for alt har samme prinsipp, fungerer på samme måte, og så holder vi oss til en norsk produsent og det liker vi, sier Nadya til «TV 2 hjelper deg».

Les også: Marte Maries bil ble stjålet – fra mekanikerens hjemmeadresse

Det viktigste babyutstyret

  • Vi har derimot sammenlignet prisene på disse seks populære produktene som finnes hos de fleste butikker:
  • Bilstol og flere ganger testvinner – Britax baby-safe plus II med isofiksbase
  • Barnevogn – Brio Happy Duo (som kommer med en babydel og en sportsdel)
  • Vognpose og testvinner - Voksi Urban
  • Babyseng fra Stokke - Sleepi Mini (som kan bygges ut til barnet er 10 år gammelt)
  • Barnestol Tripp Trapp-stolen fra Stokke med babydel (Newborn sett)
  • Bæreseler fra BabyBjørn (Active)

I pristesten har vi ikke tatt med stellebord, men du kan gjøre som Nadya og kjøpe stellebord fra Ikea som har kommet best ut i test.

– Billig og fint, synes jeg, sier Nadya.

Les også: Test av store, fine TV-er

Spar 1570 kroner

Vi har sammenlignet prisene på de to største kjedene for barneutstyr: Barnas Hus og Babyshop, og prisforskjellene er store. Totalprisen for dette babyutstyret varierer fra 18.141 kr til 19.711 kr. Vår pristest viser at du kan spare 1570 kr ved å handle dette babyutstyret på Barnas Hus i stedet for Babyshop.

nadya2

Prissammenligningen som vi presenterer her har blitt gjort denne uken. Prisene har blitt sjekket på nettet og dobbeltsjekket ved at vi har ringt flere butikker og bedt om prisene via telefon.

Prissammenligningen har blitt gjennomført tre ganger – i desember, i begynnelsen av januar og nå i begynnelsen av februar. Barnas Hus har hver gang kommet best ut av de norske kjedene, selv om prisforskjellen har variert en del.

Tips! Det kan være flere ukers ventetid på barnevogner, bilstoler eller barnesenger, så det kan være lurt ikke å vente tett opp til terminen før du kjøper inn babyutstyret.

Les også: Sjekk hva Mats (22) fant i pølsa fra Prior

Ikke alt billigere i Sverige

I tillegg til å sammenligne prisene i Norge, har vi tatt turen over til Sverige for å se om det lønner seg å handle på andre siden av grensen. Barneutstyrsbutikken Gränsens Barn på Nordbysenteret blir godt besøkt av nordmenn.

– 95 prosent av våre kunder kommer jo fra Norge, sier daglig leder Claes Glansberg på Gränsens Barn.

Alle kundene vi møter i butikken den dagen er norske.

– Vi har kjøpt både barnevogn og bilsete her i Sverige, forteller en nybakt mor.

– Jeg synes at det er billigere å handle her, legger samboeren til.

Men ikke alt er billigere i Sverige. Vår pristest avslører at bilstolen fra Britax akkurat nå faktisk er 588 kroner dyrere i Sverige enn på Barnas Hus, mens vognposen fra Voksi Urban er 169 kroner dyrere i Sverige enn på Babyshop her hjemme.

Les også: McDonald's-bord mer møkkete enn deres eget kundetoalett

Spar opptil 3000 kroner

Vår pristest viser at det likevel kan lønne seg å reise over til Sverige for å kjøpe barneutstyr.

I Norge må du ut med minst 18.000 kroner for dette babyutstyret. Kjøper du det i Sverige, blir det 1456 kroner billigere enn på Barnas Hus og hele 3026 kroner billigere enn på Babyshop. Husk at transportutgifter kommer i tillegg.

Kjøper du dette barneutstyret i Sverige vil du ikke måtte betale toll, men du bør derimot stoppe på grensen tilbake til Norge for å betale moms i stedet. Du vil få refundert den svenske momsen som du betaler til Norge, noe som går opp i opp.

– Jeg tror alle foreldre må kjenne på sine behov. Man tenker først og fremst trygghet og det praktiske. I en hektisk hverdag er det viktig med utstyr som gjør det lettere, avslutter Nadya.

Prisene for hvert enkelt produkt:

tabell