Stian Blipp i Ettermiddagen (Foto: TV 2)
Stian Blipp i Ettermiddagen (Foto: TV 2)

Programleder Stian Blipp: – Jeg har aldri hatt kjæreste

23-åringen tror problemet skyldes at han er «typisk mann».

Det har ikke manglet på oppmerksomhet fra det motsatte kjønn for «Idol»-programleder Stian Blipp (23) den siste tiden. Da Norges 13. mest sexy mann gjestet «Ettermiddagen» tirsdag kveld, innrømmet han dog at oppmerksomheten fra kvinner hadde gitt få resultater på kjærlighetsfronten.

Se alle «Idol»-auditions her!

– Jeg har egentlig aldri hatt noen kjæreste. Så å si aldri i mitt liv. Det har ikke forandret seg noe særlig nå. Det blir jo en økt oppmerksomhet som en reaksjon på at man er på TV. Men jeg synes ikke det er noe lettere å få kjæreste av den grunn. Det der er like komplisert uansett hvor mye eller lite damer det er. Det er vanskelig, forteller Blipp til programleder Sarah Natasha Melbye.

Se hele intervjuet med Stian Blipp ovenfor!

Typisk mann

Stian Blipp (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Stian Blipp (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
23-åringen mistenker at noe av grunnen til at han ikke ennå har funnet den rette, er at han leter etter feil i potensielle kjærester.

– Jeg er en veldig typisk mann. Hvis det føles som om det blir seriøst, så blir jeg en typisk mann og freaker litt ut og tenker «åh, nå må jeg finne feil... Hun har jo en ganske stor føflekk på høyrearmen».

Se også: Stian Blipp: – Jeg har blitt en mykere mann etter dette

Ikke klar for voksenlivet

Selv om det er flere år siden han ble voksen i betegnelsen, er ikke voksenlivet noe som tiltrekker programlederen.

– Jeg tror ikke jeg er klar for det. Jeg har litt «Peter Pan-syndrom», jeg har ikke lyst til å bli skikkelig voksen, sier han.

Som ung var Blipp heller ikke spesielt moden for alderen.

– Jeg satt veldig lite stille. Jeg var en typisk klassens klovn egentlig, veldig oppmerksomhetssyk og satt aldri i ro. Jeg plaget alle. Jeg var en kjip kid.

Fikk sansen for show på skolen

En barndomstid preget av underholdning gjorde også sitt for at Blipp fant retningen som til slutt skulle styre ham til programlederjobber i Norges største kommersielle TV-kanal.

– Jeg vet ikke hvor tidlig jeg visste at jeg ville inn i underholdningsbransjen, men jeg visste tidlig at det var noe jeg syntes var utrolig gøy å gjøre. Vi hadde en lærer på skolen som spilte i et tulleband, og han satte alltid opp konserter med oss elevene på slutten av hvert år. Da fikk jeg utrolig sansen for å opptre for folk og lage karakterer og spille gitar og showe, så det begynte nok der.

Som 16-åring sluttet han på skolen. Det var ikke akkurat det foreldrene hadde ønsket seg.

– Det var ikke sjokoladekake og bluss den dagen. Enhver forelder som er glad i ungen sin ville jo ikke sagt «skal du slutte på skolen? Her har du ti tusen kroner, gjør hva du vil». De syntes ikke det var noe bra valg i det hele tatt. De syntes, som alle andre foreldre, at barna bør få en bra utdannelse og sikre seg. Men jeg visste, kanskje mer enn de skjønte da, hva jeg ville og det var å drive med underholdning og å få folk til å le og smile.

Se også: – F*en! F*en! Jeg ble bare så nervøs fordi dere er kjendiser!

Hevdet at han gikk på en smell

Stian Blipp i Her og Nå (Foto: Faksimile Her og Nå)
Stian Blipp i Her og Nå (Foto: Faksimile Her og Nå)
Foreldrene til Stian Blipp har slått seg til ro med sønnens avgjørelse om å jobbe med underholdning. Noe de kanskje ikke er like fornøyd med er magasinforsider som «Her og nå» sin som hevdet at sønnen hadde gått på en smell.

– At jeg gikk på en smell er å ta hardt i, sier programlederen selv om oppslaget.

– Jeg tror jeg sa at det var litt tøffe tak i høst, med to ting samtidig. Det er litt sånn i magasinbransjen at hvis du hoster så er det sånn «har du fått kols? Så tidlig!», spøker han.

Se også: Her prøver Stian (24) å få Tone Damli på kroken

Fikk selvtillitsknekk på «Idol»

Selv om 23-åringen ikke er nevneverdig imponert over ymse medieoppslag, innrømmer han at det ligger noe sannhet bak overskriftene.

– Det eneste jeg kanskje ikke synes er så kult er at det ofte letes etter den negative tingen og ikke den gode. Sånn som dette kan være et intervju der jeg har sagt mye gøy, som at jeg elsker is og ponnier og så har det vært litt hardt i høst, og så står det at jeg gikk på en smell. Jeg gikk ikke på en smell, men det er mye sant i det som står der. Da vi hadde «Norske Talenter» og «Idol» samtidig var det en stor påkjenning. Hjernen jobbet i høygir og kroppen var i stress. Da jeg skulle på det enorme «Idol»-sirkuset hadde jeg ikke møtte de jeg skulle jobbe med. Det var hundrevis av folk som alle ventet på meg, og da jeg følte at jeg ikke fikk det helt til i begynnelsen var det sånn: «åh, nå står det femti stykker der og hater meg».

– Jeg fikk en liten selvtillitsknekk i begynnelsen. Tenkte «satan, det er ikke sikkert at jeg klarer å bære alt dette på mine tynne skuldre». Så jeg fikk en liten selvtillitsknekk der. Men nå er jeg glad igjen, smiler programlederen.

Se Stian Blipp som gjest i tv2.nos «Idol»-sending her:

692508

Du kan se «Idol» onsdager og fredager klokken 20.00 på TV 2.