ETTERLYST: Det er snart en måned siden Arfan Bhatti sist gav fra seg et livstegn. Nå er han etterlyst gjennom Interpol.
ETTERLYST: Det er snart en måned siden Arfan Bhatti sist gav fra seg et livstegn. Nå er han etterlyst gjennom Interpol.

Bhatti etterlyst gjennom Interpol

Den ekstreme islamisten Arfan Bhatti har vært meldt savnet i Pakistan i snart en måned. Nå er han etterlyst over hele verden gjennom Interpol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arfan Bhatti reiste fra Oslo til Pakistan høsten 2012. Ifølge familien var siste kjente sted området Kohat nær grensen til Afghanistan.

TV 2 er kjent med at Bhatti ringte daglig til foreldrene sine som bor i en landsby utenfor byen Kharian i Punjab. Siste samtale var til faren den 8. januar. Siden har ingen hørt noe.

– Vi vet at han var i Kohat. Etter Kohat har vi ikke hørt noe, sier et familiemedlem i Pakistan til TV 2.

Varslet UD

Fra foreldrenes landsby utenfor Kharian er det 300 kilometer til Kohat. Det er et område nær grensen til Afghanistan. Den 23. januar varslet Bhattis familie det norske Utenriksdepartementet.

– Dette er en sak som vår ambassade i Islamabad følger opp nært med politiet i Pakistan. Det dreier seg om en savnetmelding. Vi har ikke fått bekreftet om det har tilstøtt vedkommende noe, men vi forstår at familien er bekymret, sier underdirektør Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet.

Etterlyst internasjonalt

Den 25. januar ble norsk politi koblet inn. Saken etterforskes av savnetgruppen til Oslo-politiet. De har etterlyst Arfan Bhatti over hele verden gjennom Interpol.

Etterlysningen er gått ut internt til politistyrken i alle Interpols medlemsland etter den såkalte artikkel 97. Det betyr at norske myndigheter må varsles umiddelbart hvis Bhatti dukker opp på radaren i noen av landene.

– Hvor høy prioritet har denne saken?

– Det er en norsk borger som er savnet fra utlandet og vi har gjort en henvendelse dit. Og det er på lik linje med alle andre savnede saker. Verken høyere eller lavere, sier leder for savnetgruppen til Oslo politidistrikt, Anders Oksvold.

LES OGSÅ: Høyre-politiker kaller Bhatti landssviker

Se reportasje: