Steffen Jakobsen og Kurt Nilsen (Foto: TV 2)
Steffen Jakobsen og Kurt Nilsen (Foto: TV 2)
Kurt Nilsen i Idol (Foto: TV 2)
Kurt Nilsen i Idol (Foto: TV 2)

Kurt Nilsen: – Jeg ble helt satt ut av den stemmen!

Steffen Jakobsen (22) sang seg til gullbillett i «Idol». Se video!

Det brøt ut spontan latter hos de fire «Idol»-dommerne da 22 år gamle Steffen Jakobsen dro til med sine mørke røst på audition.

– Hva har Toby Keith, Nick Cave, Leonard Cohen og Sivert Høyem til felles? De skjelver i buksene fordi bass aldri blir det samme etter at Steffen Jakobsen har sunget. Tusen takk! utbrøt dommer Gunnar Greve Pettersen etter opptredenen.

Se auditionen og dommernes tilbakemeldinger ovenfor!

Kurt: – Jeg ble satt ut!

Kurt Nilsen var ikke mindre imponert av 22-åringens røst.

– Dette her var steinbra. Jeg ble helt satt ut av den stemmen. Dette er country all the way, altså. Fett!

Også Esben «Dansken» Selvig reagerte på den noe uvanlige stemmen til Steffen.

– Det er en helt sinnssyk røst! Jeg kjente at hele gulvet dirret da du sang. Det er spot on. Perfekt. I loved it, sa han.

Idol-dommerne (Foto: TV 2)
Idol-dommerne (Foto: TV 2)

Ikke nervøs

Steffen forteller til tv2.no at han ikke hadde forventet de forrykende tilbakemeldingene han fikk av dommerne.

– Det var helt vilt! Da jeg kom inn der hadde jeg ingen forventninger. Jeg så for meg at det kom til å bli en sånn standard greie at dommerne sitter der, ikke helt i hundre, at de kanskje surmuler litt og at de kanskje tenkte at «ok, du kan gå videre». Jeg hadde regnet med en helt rolig stemning, og ante ikke at det kom til å bli som det ble! Jeg gikk inn der med en innstilling og kom ut med helt andre tanker. Jeg hadde ikke regnet med at jeg kom til å gå videre heller, sier 22-åringen.

Se alle «Idol»-auditions her!

Helt uten nerver

Selv om han ikke forventet hallelujastemningen som oppstod, var ikke deltakeren spesielt nervøs før han skulle inn til dommerpanelet. Faktisk ikke i det hele tatt.

– Jeg hadde egentlig ikke nerver. Ikke for å være kjepphøy, men jeg bare eier ikke nerver. Utrolig nok. Det var spennende, litt rart og litt gøy å se dem rett foran meg live og ikke i media, så det var litt spennende.

– Blir du aldri nervøs?

– Hm, jeg tenker for harde livet nå. Ikke som jeg kommer på, humrer han.

Steffen Jakobsen i Idol (Foto: TV 2)
Steffen Jakobsen i Idol (Foto: TV 2)

Håper å få vist seg fram

Til vanlig jobber Steffen fulltid i en musikkforretning i hjembyen Grimstad. Nå håper han at «Idol» kan være et springbrett for videre musikalske opplevelser.

– Jeg synes det er veldig greit å lære så mye og vil være mest mulig i gamet. Dette er en fin måte å profilere meg. Den beste markedsføringen man kan få er TV og media. Så jeg brenner for å gå videre i konkurransen og har ikke lyst til å kaste inn håndkleet, sier han til tv2.no.

– Om det ikke blir en megasuksess, håper jeg at jeg kan få vist meg nok fram til at jeg ikke kommer tomhendt hjem. At det er noen som har lyst til å satse på meg eller samarbeide med meg. Allerede nå har jeg blitt godt kjent med flere av deltakerne som var på audition, så jeg har allerede planer om å samarbeide med noen av dem. Jeg har uansett ikke kommet tomhendt hjem, avslutter 22-åringen.

Se hvordan det går videre med deltakerne i første dommerutvelgelseprogram fredag klokken 20.00 på TV 2.