KAPTEIN: Brede Hangeland er Norges landslagskaptein. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
KAPTEIN: Brede Hangeland er Norges landslagskaptein. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Hangeland: – Hadde ikke reist ned bare for å være turist

Norges kaptein og forsvarsbauta håper han kan rekke Ukraina-kampen onsdag.

Sevilla (TV 2 Sporten):

Brede Hangeland ble igjen ble igjen i garderoben foran andre omgang mot Manchester United lørdag med en vond ankel.

Da manager Martin Jol etter oppgjøret uttalte at midtstopperen kan være ute i opptil to uker var det ventet at Hangeland ikke ville rekke Ukraina-møtet, men forfallet fra London kom aldri.

– Akillesen var ikke så bra på lørdag, men jeg er jo her så det betyr at jeg har et håp om at det kan bli bra nok til at jeg kan være involvert onsdag, sier Hangeland til tv2.no på landslagets pressetreff i Spania mandag kveld.

Ønsker å spille
Kapteinen sier det hadde vært uaktuelt å reise til et Sevilla, som vartet opp med 16 varmegrader mandag, dersom han overhodet ikke hadde tro på å rekke generalprøven foran VM-kvalifiseringskampen mot Albania.

– Jeg hadde ikke reist ned bare for å være turist, men må se an hvordan det går på treningen mandag og tirsdag. Det er rart hvordan ting kan forandre seg bare på noen dager med riktig behandling, sier Fulham-spilleren.

Fikk lov til å reise
– Martin Jol virket ikke særlig optimistisk på dine vegne lørdag?

– Nei, men jeg kan ikke huske at han undersøkte ankelen min etter kampen, så han sa vel det der uten å ha snakket med noen andre. Jeg var på en undersøkelse søndag, og det gikk bra nok til at jeg fikk reise hit.

Norges medisinske støtteapparat var søndag i kontakt med Fulham for å forhøre seg om Hangelands skade. Stopperen selv aner ikke om han kunne meldt seg klar dersom kampen hadde blitt avviklet mandag.

Det norske landslaget trener på svære Estadio Olimpico i Sevilla mandag og tirsdag. Den TV Zebra-sendte treningskampen mot Ukraina spilles på samme sted onsdag kveld.