Thailand (Foto: Privat/TV 2)
Thailand (Foto: Privat/TV 2)

Familien må pantsette huset for å betale regning på 750.000,-

Familien Bruem fra Steinkjer opplevde sitt livs mareritt da sønnen Eirik ble liggende i koma etter en trafikkulykke i Thailand.

For to måneder siden var 22 år gamle Eirik Bruem involvert i en trafikkulykke i Thailand. Han ble liggende i koma på et sykehus i Bangkok, uten å ha reiseforsikring.

Nå må familien betale sykehusregningen på 750.000 kroner av egen lomme.

Ble vekket ulykkesbudskap

Eriks far, Harald Bruem, husker godt natta da han fikk budskapet om at sønnen hadde havnet i en ulykke i Thailand.

– Natta til 28. november blir vi vekket. Telefonen ringer. Budskapet er at Eirik, gutten vår, er svært alvorlig skadet i en bilulykke i Thailand som skjedde fire timer tidligere. Livet vårt ble snudd på hodet der og da, forteller han til TV 2.

Eirik Bruem skulle bare en kort tur til bensinstasjonen da bilen han kjørte mistet veigrepet på den våte asfalten.

– De krasjet med bakenden inn i midtdelen av betong på motorveien og bilen havnet over på andre siden og der lå dem, forklarer faren.

Hadde ikke godkjent forsikring

Erik ble lagt inn på intensivavdelingen på et sykehus, men det viste seg at 22-åringen hadde oppholdt seg for lenge i Thailand til at vanlig reiseforsikring dekket sykehusoppholdet. Dermed måtte foreldrene betale for at Eirik skulle få den behandlingen han trengte.

Sykehuset i Hua-hin 22 mil utenfor Bangkok er et av de beste i Thailand, men det er dyrt å ligge der. For Eiriks del ble prislappen 15.000 kroner i døgnet. Han ble liggende i nesten en måned uten reiseforsikring.

Se reportasje med familien Bruem her:

696426

– Russisk rulett

Over 150.000 nordmenn besøkte Thailand i fjor, og trafikkulykker er et stort problem blant turister. Likevel reiser hver femte nordmann på ferie uten å ha forsikringen i orden.

– Det er å betrakte som russisk rulett. Dette kan ødelegge helsa på ett sekund og også ødelegge økonomien til seg selv og andre, sier assisterende informasjonsdirektør i Europeiske reiseforsikring, Emma-Elisabeth Vennesland, til TV 2.

– Vi tenkte ikke økonomi de første dagene. Da var det eneste som betydde noe at Eirik skulle overleve. Da vi skjønte at han kom til å overleve, måtte vi ta tak i det praktiske. Deriblant økonomi, sier faren.

LES OGSÅ: Syk på ferie i utlandet – hva må du huske på?

(artikkel fortsetter under bildet)

Thailandkoma (Foto: Privat)
Thailandkoma (Foto: Privat)

Har pantsatt huset

Regningen etter sykehusoppholdet og lufttransport hjem til Steinkjer kom på 750.000 kroner. Familien har pantsatt huset og frykter at Eirik blir pleietrengende resten av livet.

– Dette unner vi ingen, sier Eriks mor, Hilde Bruem.

– Han skulle ha forsikret seg mye bedre. Han har jo ikke ulykkesforsikring, han har jo ikke uføreforsikring. Han har ingenting. Vi må hjelpe ham resten av livet økonomisk. Men vi er jo foreldrene hans, så det er jo en selvfølge, sier far Harald Bruem.