haugen (Foto: STELLA/SCANPIX)
haugen (Foto: STELLA/SCANPIX)

Dette er superduoen i TV 2s nye store krimsatsing

Serien er allerede solgt til Sverige og Danmark.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om kort tid starter innspillingen av den nye store norske krimserien «Det tredje øyet».

Serien skal gå på TV 2, men det er fremdeles ikke avgjort når serien vil komme på TV-skjermen.

– Utfordrerne å skildre Viggo

I hovedrollen finner vi Kyrre Haugen Sydness (40) som politietterforskeren Viggo.

Haugen Sydness er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, og har tidligere spilt i filmer som «Hodejegerne», «Kvinnen i mitt liv» «Varg Veum» og «Max Manus».

I «Det tredje øyet» følger vi Viggos kamp om å finne datteren som forsvant mens hun ventet utenfor butikken for fire og et halvt år siden.

Kyrre Haugen Sydness forteller at han sa «ja» til å være med i serien fordi han syntes karakteren Viggo var spennende.

Varg Veum: Begravde hunder

– Også vil jeg være med på å videreutvikle krimseriesjangeren og gjøre den mer karakterdrevet. Viggo-karakteren har disse ingrediensene. Han er så personlig involvert. Det blir en utfordrerne å skildre et menneske som virkelig kjemper for håpet om at datteren er et sted der ute, selv om det er lenge siden at hun ble borte. Han slutter aldri å tro på at det kan gå godt, og han slutter aldri å lete etter henne. Det er en hard og ganske ensom kamp. Han er en politimann som bygger alle sakene på bevis, at alt skal bevises fra a til å. Når han plutselig begynner å bli sanndrømt, så begynner han å lure på om det er han det er noe galt med. Han overbeviser seg selv hele tiden at det er en logisk forklaring på alle tingene som skjer, forteller Haugen Sydness til tv2.no.

– Alle foreldre kan sette seg inn i dette

Haugen Sydness tror at alle som er foreldre lett kan sette seg inn i den fortvilte situasjonen karakteren hans befinner seg i, der et barn blir borte.

– Jeg hadde en opplevelse der datteren min gjemte seg under en sofa hjemme hos bestemoren og var bort en halvtimes tid. Det var mye som gikk rundt i hodet mitt i løpet av den tiden, sier Haugen Sydness som forteller at han ikke har opplevd situasjoner med overnaturlige ting.

Men som forberedelser til rollen har han snakket med flere klarsynte for å se hvordan de jobber. I tilegg har han snakket med psykologer som jobber med slike saker, og før innspilling skal de også få innføring i politistrategisk arbeid.

Ida Elise Broch (25) er utdannet ved Teaterhøgskolen og er kjent fra filmer som «Mannen som elsket Yngve» og «Pax».

Nå ser hun frem til å spille rollen som Viggos makker, Mari.

– Jeg likte veldig godt den rollen. Jeg føler for å spille den type karakter nå; en som er sporty og morsom. Jeg liker at hun virker som en optimistisk, impulsiv, sunn og sterk jente, sier hun.

Les også: TV 2 satser på ny runde med «The Voice»

– Han fnyser av alt som smaker snåsamann og synskhet

Regissør Trygve Allister Disen er veldig fornøyd med de hovedrolleinnehaverne.

– Vi har med oss en gjeng knallgode skuespillere som jeg er sikker på kommer til å slå hardt igjennom på skjermen. Jeg ser det på prøvene, de kommer til å skape en verden mange vil bli fascinert og berørt av, sier Disen.

Han mener at hovedkarakteren Viggo ikke bare er en politimann.

idael

– Han er først og fremst en far som har opplevd alle foreldres verste mareritt. At han da blir besatt av å finne svar på hva som har skjedd, å løse gåten, er noe jeg tror svært mange – og alle foreldre – kan forstå og sette seg inn i. Og når noe er så viktig, er man villig til å prøve alt, selv det man egentlig ikke tror på. Viggo er en mann som i utgangspunktet er langt mer rasjonell enn emosjonell. Han fnyser av alt som smaker snåsamann og synskhet – og nettopp derfor er det spennende at det er akkurat han som plutselig begynner å se ting i drømme. Han er en skeptiker som får en annen virkelighet i fanget. Det er noe jeg kan relatere meg til. Hva ville jeg gjort? Hva ville du gjort? fortsetter regissøren.

Nå gleder han seg til å gå i gang med innspillingen.

– Min jobb blir å gjøre resten av landet like nysgjerrig på karakteren Viggo som jeg selv var da jeg møtte ham i manuset. Dette er krim, men også emosjonelt drama, der det handler om følelser mellom folk, og vi møter Viggo i en akutt livskrise. Dette gjør det til en enorm utfordring for Kyrre, og det handler om å trekke folk inn i hans historie, i hans hode. Som regissør er det spennende både visuelt og emosjonelt.

– Ikke en «alternativ» serie

Programredaktør i TV 2, Christopher Haug, sier at kanalen har valgt å satse på akkurat denne krimserien fordi de mener at «Det tredje øyet» hadde noe ekstra utover å være god tv-krim.

– Karakterene er sterke og komplekse, og det faktum at hovedkarakteren blir sin egen antagonist er spennende. Vi er jo opptatt av det overnaturlige i Norge. Noen tror, andre ikke. Hvordan vil det være for en som absolutt ikke tror på at det er noe mer mellom himmel og jord, for så å oppleve at man plutselig har en evne som ikke lar seg forklare? sier han, men understreker at det ikke er en «alternativ» serie.

Haug mener det er viktig for TV 2 å sende norsk krim.

– Det å vise norskprodusert drama er i seg selv viktig for TV 2. Krim, og da særlig nordisk krim, har gode seertall. Vi tror at en norskprodusert krim vil gå hjem hos det norske folk.

Nå har programredaktøren store forventninger til serien.

– Alt ligger til rette for en utrolig spennende serie. Det at den allerede er solgt til Sverige og Danmark viser at det ikke bare er oss som ser potensialet, avslutter Haug.

Regissør for «Det tredje øyet» er Trygve Allister Disen. Manusforfatter er Kjersti Ugelstad. Kreativ produsent er Ole Marius Araldsen. Serien blir produsert av Rubicon TV.