nye (Foto: AP)
nye (Foto: AP)

Mener Newcastle ble den store overgangsvinneren

– Jeg tror de vil nærme seg midten av tabellen ganske raskt, sier den britiske fotballjournalisten Iain MacIntosh.

Oslo (TV 2 Sporten): Newcastle-manager Alan Pardew valgte å gjøre unna handlerunden før Deadline Day torsdag og kunne slappe av mens flere av de andre klubbene i bunnstriden kjempet desperat for å styrke stallen.

Pardew lette heller ikke bredt, men bestemte seg tydeligvis for at Ligue 1 var stedet å hente forsterkninger i dette overgangsvinduet.

Les også: Her er Deadline Days bekreftede overganger

Mathieu Debuchy, Mapou Yanga-M’biwa, Yoan Gouffran, Massadio Haïdara og Moussa Sissoko ble alle hentet inn og doblet med det antall franskmenn på St. James' Park.

– Newcastle har bygd opp stallen sin og hentet inn spillere de trengte. Jeg tror de vil nærme seg midten av tabellen ganske raskt, sier den britiske fotballjournalisten Iain MacIntosh til TV 2 Sporten.

Mbabu klar
Også fotballkommentator Asbjørn Myhre mener Alan Pardew og hans klubb ble overgangsvinneren i et vindu uten de helt store overraskelsene.

– De hentet kvalitetsspillere fra Frankrike som trolig vil sørge for at de tar seg vekk fra bunnstriden. Jeg tror de kommer til å klatre, sier Myhre til TV 2 Sporten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

alan
alan

Kevin Mbabu (17) ble hentet fra Servette til Newcastle på overgangsvinduets siste dag, men kommer helt i skyggen av den franske invasjonen.

Reading-spiller, Jimmy Kebe, som er født i Frankrike, skrev følgende på nettsamfunnet Twitter forrige uke:

«På vei til Newcastle. Skal til medisinsk test for så å signere en fireårskontrakt. Takk for all støtte, dere har vært fantastiske!!!». «Oups, jeg trodde at hvis du er fransk og fotballspiller, så er man automatisk klar for Newcastle. Jeg kommer ikke til å forlate Reading».

– Det er utrolig å ha så mange franskmenn i Newcastle, men fansen kommer til å elske dem. Alle har vært en suksess så langt, de har kommet billig og har realistiske lønninger, sier TV 2s fotballekspert Trevor Morley.

Odemwingie-sagaen
De fleste er enige om at Peter Odemwingie inntok hovedrollen på Deadline Day ved å kjøre til London for å forhandle med QPR uten tillatelse fra West Bromwich. Asbjørn Myhre oppsummerer kvelden slik:

– Man savnet kanskje den virkelig store overgangen med Falcao, Edinson Cavani eller en slik type spiller til en av toppklubbene. At Nacho Monreal til Arsenal ble høydepunktet ved siden av David Beckham sier det meste om aktiviteten. Men det er kanskje ikke så overraskende at det blir slik.

– Deadline Day ble kanskje en liten nedtur. Vi hadde håpet på en litt større overgang, men den kom ikke selv om Beckham skrev under for PSG. Vi kommer til å huske Odemwingie, at Arsenal-fansen kunne juble for ny venstreback og at Stoke fikk Jack Butland relativt billig, sier TV 2s Thomas Aune.