rasmussen
rasmussen
Denmark's Michael Rasmussen (Foto: DOMINIQUE FAGET/AFP)
Denmark's Michael Rasmussen (Foto: DOMINIQUE FAGET/AFP)

Rasmussen: – Jeg brukte EPO, veksthormoner, testosteron, insulin, kortison og blodoverføringer

Michael Rasmussen innrømte doping fra 1998 til 2010.

Det ble en følelsesladd pressekonferanse da Michael Rasmussen innrømmet at han har dopet seg i totalt tolv år. Rasmussen innrømmet blant annet bruk av EPO, veksthormoner, kortison og blodtransplantasjoner.

– Jeg har brukt dopingmidler fra 1998 til 2010. Jeg har lagt min aktive sykkelkarrière på hyllen. Jeg vil samarbeide med antidopingmyndigheten for å rydde opp i sykkelsporten, sier Rasmussen.

– Jeg brukte EPO, veksthormoner, testosteron, insulin, DHEA, kortison, IGF 1 og blodoverføringer, sier Rasmussen.

Ifølge DR Sporten vil Michael Rasmussen få redusert sin karantene fordi han samarbeider med antidopingmyndighetene og navngir flere andre ryttere som har brutt loven, skriver Ekstra Bladet.

– Rasmussen har vært stemplet som en doper i flere år allerede. Det er ingen som ramler av stolen hvis han tilstår i dag, sier TV 2 Sportens sykkelkommentator Christian Paasche.

– Har lagt alle kortene på bordet
Michael Rasmussen tilsto sine synder sammen med Christina Hembo og Claus Hembo, henholdsvis innehaver og direktør for hans nåværende sykkellag Christina Onfone Watches.

Les også: Tidligere lagkamerat kan avsløre «kyllingen»

– Rasmussen har lagt alle kortene på bordet. Alle! Han har bidratt til at sykkelsporten for alltid vil være annerledes, sier Christina Hembo.

– Rasmussen sin håndsrekning til myndigheten er ikke gratis. Han må akseptere det myndighetene vil tilby, og han må ta sin straff, sier ektemann Claus Hembo.

Tegn i tiden
Rasmussen forteller at han nå samarbeider med antidopingmyndighetene i Danmark, det internasjonale antidopingbyrå (WADA), det amerikanske antidopingbyrå (USADA) og det nederlandske antidopingbyrået.

– Jeg vil samarbeide med de relevante antidopingmyndigheter for å hjelpe med å rydde opp i sporten og løse et av sportens største problemer, sier Rasmussen.

Christian Paasche er ikke direkte overrasket over at dansken legger kortene på bordet nå.

– Det er et tegn i tiden at syklister tilstår sine synder nå. Det er flere tidligere Rabobank-ryttere som har tilstått, sier Paasche.

Skandalerytter
Iført gul ledertrøye ble Michael Rasmussen kastet på hodet ut av Tour de France under skandaløse omstendigheter i 2007, for brudd på meldeplikten. Han syklet da for det nederlandske storlaget Rabobank.

En tidligere sykkelrytter hevdet å ha sett dansken trene i Dolomittene på datoer Michael Rasmussen selv hevdet å ha oppholdt seg i Mexico.

Rasmussen påsto selv at laget visste om planene.

Denmark's Michael Rasmussen (Foto: FRANCK FIFE/AFP)
Denmark's Michael Rasmussen (Foto: FRANCK FIFE/AFP)