Sønn til norsk borger kidnappet i Pakistan

Kidnapperne har forlangt over en halv million i løsesum for den sju år gamle gutten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En sju år gammel gutt ble klokken 16 tirsdag pakistansk tid kidnappet av en kvinne i en burka og mann på motorsykkel i byen Lalamusa.

Byen der kidnappingen fant sted, ligger i distriktet Gujrat, og er kjent som stedet der mange av pakistanerne i Norge opprinnelig kommer fra.

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt en bekymringsmelding fra en norsk statborger vedrørende en mulig kidnapping i Pakistan. Etter det vi kjenner til, er saken under etterforskning av pakistansk politi, og vi følger saken via vår ambassade i Islamabad, sier pressevakt Frode Andersen i Utenriksdepartementet til tv2.no.

Gutten var på vei hjem fra privatundervisning da han ble kidnappet i byen som ligger 145 kilometer unna hovedstaden Islamabad.

Krever løsepenger

Guttens far er norsk statsborger og har bodd i Norge siden 1970-tallet. Ifølge TV 2s kilder ba kidnapperne om 10 millioner pakistanske rupees (562.000 kroner) i løsepenger.

24 timer etter hendelsen er barnet fortsatt ikke kommet til rette. Pakistansk politi har hatt flere personer inne til avhør, samtidig som de har drevet sporing av mobiltelefonbruken til flere personer.

Etter det TV 2 kjenner til var det et familiemedlem som varslet norske myndigheter.