mario
mario

Mario Balotelli blir AC Milan-spiller: – Vil ikke savne han i Premier League

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt tror overgangen er best for alle parter.

AC Milan og Manchester City er enige om en overgang for Mario Balotelli, bekrefter AC Milan-direktør Umberto Gandini.

Balotelli skal være enig med den italienske giganten om en fire og et halvt år lang kontrakt. Om alt går veien spiller 22-åringen altså for de røde og svarte frem til 2017.

Tirsdag kveld la også klubben ut Milan-drakter med Balotellis navn til salgs på sin hjemmeside.

Medisinsk test gjenstår
Det eneste som kan velte stjernespissens overgang er den medisinske testen han skal gjennom i Milano onsdag. Fra italienske hold blir det meldt at avtalen er bankers, men ifølge Sky blir dette benektet fra City-hold.

Balotellis exit fra City har vært på ryktemølla i lang tid. TV 2s fotballekspert, Erik Thorstvedt, er derfor ikke overrasket at den kommer nå.

– Nei, ikke i det hele tatt. For City er dette den beste løsningen, samtidig som det er en drømmeovergang for Balotelli selv. Han er Milan-fan selv, så dette er det beste som kunne skjedd for alle parter, sier han til tv2.no.

Erik Thorstvedt
Erik Thorstvedt

Flere fotballfans har på sosiale medier uttrykt skuffelse over at Premier League nå blir en attraksjon mindre.

Thorstvedt er ikke enig.

– Nei, jeg vil ikke savne han. Han har vært mer som et sideshow enn en fotballstjerne den siste tiden. Han har heller ikke vært så bra. Noen utenomsportslige kan man tåle, så lenge spilleren leverer på banen. Det er tilfellet med Zlatan Ibrahimovic. Men Balotelli har ikke levert, sier han.

– Er for individuell
Og fortsetter:

– For meg blir han en for individuell spiller. Han har ikke det som gjør at han fungerer godt i et lag. I hvert fall ikke i City. Han har vel hatt én målgivende pasning i sin tid i City. Den viste seg å være ganske viktig, men det sier likevel det meste, påpeker Thorstvedt, og tenker på pasningen til Sergio Agüero som sikret City ligatittelen i siste serierunde - på overtid - i fjor.

– Han viste riktignok i fotball-EM i fjor at han kan bedre enn han har vist i City. Nå spørs det om han kan ta det steget igjen i Serie A. Kan han etablere seg på et jevnt og høyt nivå? Spør Thorstvedt.

14 kamper og én scoring
Balotelli kom til City fra Inter i august 2010 og ble fort en supporterfavoritt med flere lekre scoringer og etterfølgende spesielle målfeiringer. Men også disiplinærproblemer og utenomsportslig bråk preget overskriftene i mediene.

Hans aller viktigste bidrag på banen for de lyseblå i Manchester kom som nevnt på overtid i den siste kampen forrige sesong.

Balotelli endte med 14 kamper og én scoring denne sesongen, samt 54 kamper og 20 mål totalt i sin City-karriere.