Odd-Bjørn Hjelmeset (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Odd-Bjørn Hjelmeset (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)

TV 2 kaprer «Ingen Grenser» fra NRK

– Jeg er ikke noen Lars Monsen-type, sier den nye ekspedisjonslederen.

I «Ingen Grenser» har vi sett Lars Monsen lede mennesker med funksjonsnedsettelse gjennom en krevende tur i det norske landskapet. Publikumssuksessen har gått to sesonger på NRK – nå overtar TV 2 stafettpinnen.

– Jeg er kjempeglad. Dette er et av de sterkeste TV-formatene vi har sett på veldig mange år. Så jeg synes at dette er en jubeldag, sier Ida Kalheim, programredaktør i TV 2.

Vil du melde deg på «Ingen Grenser»? Meld deg på her! På mobil? Trykk her.

– Ingen Lars Monsen-type

Det er ikke bare kanalen som blir ny når det tredje sesongen skal på skjermen. Villmarkskonge Monsen erstattes med tidligere langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset (41). Han er spent på hvordan han kommer til å klare å fylle ekspedisjonslederens fotspor.

Jeg er ikke noen Lars Monsen-type, jeg er mer typen som koser meg med rødvin inne.

– Jeg vet jo at Lars Monsen har hatt enorm suksess. Jeg er ikke noen Lars Monsen-type, jeg er mer typen som koser meg med rødvin inne. Jeg har vært på turer med ski og der jeg har sprunget, men dette blir en utfordring. Jeg synes det er fantastisk moro og gledelig at TV 2 spurte meg, sier han til tv2.no.

– Lars har gjort en eventyrlig jobb. Han er utrolig flink og tar med gjengen på ekspedisjon og leder dem fram. Jeg vet ikke hvor flink jeg er. Aner ikke. Men jeg har noe å hige etter. Jeg har vært et konkurransemenneske siden jeg var noen få år gammel og la opp som skiløper i fjor etter 20 år på topp, og så får jeg en mulighet som dette... Jeg har veldig lyst til å gjøre det godt, fortsetter han.

Se videointervju med Hjelmeset øverst i artikkelen!

Vil gjøre det på TV 2-måten

TV 2 er på sin side helt trygge i valget på ny ekspedisjonsleder.

– Vi har valgt Odd-Bjørn Hjelmeset fordi vi mener han er en profil som passer programmet på TV 2. Han fyller godt ut flere av kanalens kjerneverdier. Han er sjarmerende, engasjerende og ikke minst har han masse glimt i øyet. I tillegg kan Odd-Bjørn mye om lagarbeid, noe som er viktig for å motivere den gjengen som blir med. Vi tror han kommer til å bringe noe helt annet til programmet enn det Lars Monsen har gjort. Det hører NRK til og nå har vi valgt å gjøre det på vår måte, forklarer Pil Gundelach Brandstrup, programdirektør i TV 2.

– Lars Monsen hadde andre planer

Trygve Rønningen, daglig leder i produksjonsselskapet Mastiff, som lager «Ingen Grenser», forteller til tv2.no at grunnen til kanalskiftet er at den tidligere programlederen er opptatt med sitt.

– Denne diskusjonen startet med at Lars Monsen hadde andre planer. Fordi han skal lage hundekjøringsprosjektet (NRK-programmet «Monsen og hundene», red. anm.) over noen år, kunne vi alle tenke litt nytt og fritt. Og slik ble en lang historie til en kort som ender med at TV 2 skal fortsette med «Ingen grenser», sier han.

FINE TILBAKEMELDINGER: Einar fra «Ingen grenser» har fått mange brev og takk fra publikum. Her med ekspedisjonsleder Lars Monsen.

Knalltall

Selv om programmets nye kanal ønsker å gjøre det på sin måte, er det nok noen ting de håper henger igjen fra NRK-sesongene. Som for eksempel seertallene. I fjorårets sesongavslutning hadde programmet 1,4 millioner seere og en seerandel på 67,2 prosent. Det har selvsagt ikke gått upåaktet hen hos Gundelach Brandstrup.

– Det var stor fornøyelse å følge med i fjor. Programmets popularitet hos seerne har vært tydelig, og da vi fikk en mulighet til å få programmet på TV 2, var det ganske enkelt å si ja, sier hun.

Da vi fikk en mulighet til å få programmet på TV 2, var det ganske enkelt å si ja.

Etter forrige sesongs seerrekorder, virket også NRKs analysesjef Kristian Tolonen temmelig fornøyd med tallene.

– Oppslutningen rundt «Ingen Grenser» er kjempehøy og plasserer serien helt i tetsjiktet blant landets mest sette programmer. Alle programmene i år har hatt over en million seere, så det er faktisk enda mer populært enn forrige sesong, uttalte han til nrk.no i fjor.

Har sittet med tårer i øyekroken

Hjelmeset innrømmer at han også er en av dem som har latt seg rive med av de to første sesongene.

– Jeg har sittet med tårer i øyekroken og sett «Ingen grenser» før. Så jeg håper at vi kan bidra til at det blir minst like bra som det var før, sier han.

Meld deg på den nye sesongen av «Ingen Grenser» her! På mobil? Trykk her.

Hva synes du om programmet? Skriv inn din mening nedenfor!