Petter Northug
Petter Northug

«Hooligan» skulle ta Northug etter VM-gullet: – Jeg varmet opp med to politimenn

Skiesset måtte ha politieskorte etter å ha ertet Marcus Hellner på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sirkus Northug på TV 2 og tv2sumo.no i kveld kl. 21.40!

Etter VM i Kollen for to år siden var Petter Northug (27) på alles lepper. Også i Sverige, hvor målstrekstuntet foran nesen på Marcus Hellner skapte både sinne og latter. Mest sinne.

Les også: Northug: – Jeg har vært feig hele livet

Northug vekket internasjonal oppsikt da han skrenset opp foran mål i Holmenkollen og sidelengs passerte målstreken på VM-stafetten.

I Sverige var det ikke alle som tok stuntet like godt imot. Det gikk så langt at Northug mottok trusler fra svenske fotballpøbler da han stilte til sprint i Stockholm noen uker seinere.

– Før starten i kvartfinalen sto det to politimenn der vi varmet opp, sier Petter Northug selv i kveldens episode av «Sirkus Northug».

Der forteller Mosvik-ekspressen selv om de direkte truslene fra svenske fotballpøbler.

190 cm høy og skinhead
I boken «Gull og grønne svensker», utgitt rett etter VM for to år siden, bekreftet Team Northug at svenske hooligans skulle ta nordmannen.

I kveld letter Northug selv på sløret om hvordan han opplevde episoden.

– Jeg skjønte at det var «noe muffens». At noe ikke var som det skulle være. Jeg fikk ikke vite noe før etterpå, men da fikk jeg vite at det var en svensk hooligan, en AIK-supporter, som hadde ringt det svenske politiet og skulle ta meg, sier Northug i kveldens episode.

I tillegg til politibeskyttelse, valgte det norske laget å sette smører og politimann Kristoffer Moan til å forfølge Northug.

– Jeg fikk beskjed om at den mistenkte var 190 cm høy og skinhead. Han gikk i en lett gjenkjennelig jakke. Det skulle absolutt være mulig å få øye på ham dersom han dukket opp blant publikum, men jeg tenkte jo mitt. Hva om han var bevæpnet? er Moan sitert på i «Gull og grønne svensker».

– Svenskene startet
I kveldens program prater Northug også om det mest berømte øyeblikket i karrieren. Da han lekte med Marcus Hellner foran horder av nordmenn for drøyt to år siden.

– Nå skal jeg ydmyke deg foran 100 000 nordmenn, så du husker det resten av livet. Det var VM i Oslo. Jeg ville ha min signatur på den avslutningen. Jeg ville at det skulle bli husket. Det skal gjøres Petter-style. Det skal avgjøres brutalt, sier skistjernen i kveldens dokumentar.

Se Sirkus Northug på TV 2 og tv2sumo.no i kveld kl. 21.40!