Skal vi danse Nadya Khamitskaya skal stupe sammen med blant andre Mini Jacobsen og padler Eirik Verås Larsen. (Foto: Rolf Ørjan Høgset)
Skal vi danse Nadya Khamitskaya skal stupe sammen med blant andre Mini Jacobsen og padler Eirik Verås Larsen. (Foto: Rolf Ørjan Høgset)

«Skal vi stupe» unngikk mageplask

En halv million så premiereprogrammet til tross for VG-slakt.

I går hadde det nye realitykonsept «Skal vi stupe» premiere på TV 2.

Programlederduoen Freddy dos Santos og Sarah Natasha Melbye loset seerne gjennom premiereprogrammet der 10 kjendispar utfordret seg selv med høye og spektakulære stup. Det ble ikke mageplask for programmets seertall.

«Skal vi stupe», del 2, hadde 501.000 seere og en andel 31,0 prosent. Det er programdirektør i TV 2, Pil Gundelach Brandstrup, svært fornøyd med.

– Vi er veldig godt fornøyd med premieren, som klarte seg bedre enn forventet. I gjennomsnitt så 441.000 sendingen, mens del 2 ble sett av hele 501.000. Og med den beinharde konkurransen med NRK, er det særdeles bra. I aldersgruppen 20-49 hadde vi i del 2 en andel på over 39%, forteller Gundelach Brandstrup.

Premiereendring førte til lavere spenningsfaktor

VG nett hadde i forkant av programmet slaktet stupekonseptet og ga premiereprogrammet terningkast to.

Programdirektøren forteller at mye av spenningen forsvant fra premiereprogrammet fordi et av kjendisparene måtte trekke seg.

– Jeg tror det blir en bra fortsettelse. Første program ble preget av at et av deltagerparene måtte trekke seg samme dag pga. sykdom. Det betydde at en del av spenningen i programmet forsvant, fordi ingen skulle ryke ut i det første programmet. Fra neste uke ryker ett par ut i hvert program, og det vil gjøre konkurransen langt mer spennende. I fjerde og siste program kommer vi til å ha en stor finale med tre par tilbake,

Les også: Trekker seg fra «Skal vi stupe»

(Saken fortsetter under bildet)

Skal vi stupe (Foto: TV 2)
Skal vi stupe (Foto: TV 2)

Her er de morsomste TV 2-øyeblikkene fra 2012

Blest på sosiale medier

Det var delte meninger om programmet på det sosiale nettstedet Twitter da programmet gikk på luften, men de negative kommentarene veide tyngst.

– Der var veldig mye på sosiale medier i går, og både positive og negative tilbakemeldinger. Det viser stort engasjement, noe vi er glade for. Det hadde vært trist, hvis folk var uengasjerte og ikke hadde lyst til at diskutere programmene våre.

«"Skal vi stupe" gjorde ikke søndagskvelden underholdende, iallefall. Veldig merkelig konsept! #SVS»

«Er ingen ekspert på TV-prod, men vil gjerne se flere mageplask og mindre prat! #svs»

«Er skal vi stupe (#svs) det mest ubrukelig programmet #tv2 har sendt siden "skal vi isdanse"?»

Les også: «Kon-Tiki»-stjerner frykter høyder og død i «Skal vi stupe»

Men mange lot seg underholde av kjendisplask på søndagskvelden.

«Stupeprogrammet var bemerkelsesverdig fengende :) #svs»

«Man kan si mye om konseptet #SVS. Premien er det ingenting å utsette på.»

«Positivt overrasket over skal vi stupe jeg. Så det så! #svs»

Internasjonal suksess

Stupe-TV har sitt opphav fra Nederland og Tyskland, og har blitt en internasjonal hit. Det har oppstått flere konkurrerende konsepter med stupe-TV og formatene har blitt solgt til flere land der seertallene har vært høye og suksessen stor.

Sommeren 2012 kjøpte TV 2 underholdningsformatet i konkurranse med TVNorge. Sistnevnte sikret seg rettighetene til det Nederlandske formatet «Celebrity Splash», og de vil kalle programmet «Skal vi bade». TV 2 kjøpte det originale konseptet «Stars in Danger» som har vært produsert i Tyskland siden 2004.

TV 2 vant stupekrigen etter at TVNorge avlyste sitt konsept i oktober.

– «Stars in Danger» har vært et svært ettertraktet format på TV-messen i Cannes, vi ble sjarmert i senk og er svært glade for at vi har klart å få en avtale i havn. Seerne kan glede seg til morsom, imponerende og spektakulær stupe-akrobatikk utført av vågale kjendis-par, sa Gundelach Brandstrup da programmet ble kjøpt opp i fjor.