Oddvar Brå
Oddvar Brå

Oddvar Brå ble kalt idiot for første gang på 50 år i Marcialonga

– Jeg skal sjekke hva mannen heter, sier skilegenden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cavalese/Bergen (TV 2 Sporten): Over 7500 entusiastiske skiløpere tok turen til Italia for å gå søndagens langløpsklassiker Marcialonga. Jørgen Aukland var raskest av samtlige da han gikk inn til sin fjerde seier i løpet, men det var ikke bare i front av løpet at det ble spenning.

Les også: Jørgen Aukland vant Marcialonga

Den norske skilegenden Oddvar Brå var en av mange som stilte til start i Moena, men det ble nok litt tøffere enn trønderen hadde ventet seg.

– Jeg var på nasen et par ganger. Jeg ble taklet bakfra i starten, men det gikk bra, sa Brå til TV 2 Sporten etter målgang.

Se hele intervjuet med Brå i videovinduet øverst på siden!

Brå innømmer at formen ikke er like god som den en gang var, og at etter hvert innstilte seg på at Marcialonga ble en fin treningstur. Men at han ble kalt idiot av en medløper, falt ikke i god jord.

Det er første gang på 50 år at jeg har konkurrert og blitt kalt en idiot.

– Jeg merker meg at adrenalinnivået er høyt, altså. Det er første gang på 50 år at jeg har konkurrert og blitt kalt en idiot. Men startnummeret har jeg, så jeg skal sjekke hva mannen heter, sier Brå.

– Folk er jo ganske hissige. Det er ti år siden jeg har gått her, og jeg har ikke hatt startnummer på fire år. Da merker jeg at jeg kanskje ikke er så offensiv lenger, men det er det jaggu mange som er.

Les også: Northug: – Jeg har vært feig hele livet
Les også: Kun to av seks medaljevinnere møtte opp på premieutdelingene

For Brå ga klar beskjed til synderen som dyttet til ham.

– Jeg synes at det var ganske stygt, og jeg sa til han at jeg kommer aldri til å glemme det startnummeret, sier Brå.

– Han bør jo egentlig få seg en reprimande, men det får ligge. Etter hvert så ble han litt roligere når han så at det var meg, men i starten gjorde han ikke det. Da var han ganske hissig.