TO MANN I VANNET: To menn gikk gjennom isen her i Malmefjorden i Fræna i Møre og Romsdal. (Foto: Tipserbilde til 02255)
TO MANN I VANNET: To menn gikk gjennom isen her i Malmefjorden i Fræna i Møre og Romsdal. (Foto: Tipserbilde til 02255)

To mann gjennom isen i Fræna

Nødetatene rykket ut etter at to personer havnet gjennom isen i Fræna i Romsdal søndag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AMK-sentralen fikk først melding om at én person var gått gjennom isen ved Sandsbukta i Malmefjorden i Fræna kommune.

Vitne prøvde å hjelpe

Senere ble politiet varslet, og alle redningsetater kom til for å hjelpe.

– Den som meldte fra om at en mann var havnet i vannet prøvde selv å redde ham opp. Men da gikk melderen også i vannet, sier Kjelle til TV 2.

– Sistnevnte er kommet seg på land og sitter og varmer seg i ambulansen. Men førstemann sliter de med å få opp, sa operasjonslederen ved 14.20-tiden, mens situasjonen fortsatt var uavklart.

En halvtime i vannet

Like før klokka 16.00 opplyste operasjonslederen at begge to var hentet opp av vannet.

– Sistemann, han som hadde ligget lengst i vannet, kom opp av vannet klokka 14.17. Da hadde han ligget i isen i en halvtime, sier Kjelle.

Mennene i slutten av 50-årene er fraktet til sykehus i Molde. Særlig mannen som var lengst i vannet er svært nedkjølt, og får behandling for dette.

Mildvær og ustabil is

Mannen som først gikk gjennom isen gikk på skøyter i Malmfjorden. Operasjonslederen sier isen er mer ustabil ettersom det er sjøvann.

– 200 meter fra land har han gått på skøyter, da han gikk gjennom. Han hadde ispigger med seg, som er laget for å redde seg opp igjen. Men isen var så tyn at han ikke klarte å komme seg opp igjen. Han slo bare hull i isen og ble liggende i vannet, sier Kjelle.

– Nå er det blitt mildvær her. Vår oppfordring er å vise stor forsiktighet når man ferdes på isen, sier operasjonslederen.

Redningsdykkerne ble flydd inn med legehelikopter. De var fremme klokka 14.17 og gikk i vannet direkte fra helikopteret. På samme tid ble det meldt at mannen som først gikk i vannet var reddet opp.