To Luton spillere jubler etter at de har slått Norwich og tatt seg videre i FA cupen. (Foto: TV 2)
To Luton spillere jubler etter at de har slått Norwich og tatt seg videre i FA cupen. (Foto: TV 2)
LutonNorwich
LutonNorwich

Cup-askeladden Luton ydmyket Norwich

I tredje runde påførte de Ståle Solbakken tapet som kostet ham jobben i Wolves. Lørdag fikk Norwich unngjelde i FA-cupen.

Norwich-Luton 0-1

Scott Rendell ble den store helten på Carrow Road da Blue Square Premier-laget Luton fra nivå fem i England sendte Norwich på hodet ut av FA-cupen.

Med sin sene scoring skrev Rendell seg inn i historiebøkene. Med sin smått sensasjonelle 1-0 seier er det første gang siden 1989 at et Conference-lag sender et lag fra toppdivisjonen ut av FA-cupen.

Solbakkens overmenn
Få hadde trodd at gjestene skulle ha noe som helst å stille opp med mot Norwich på Carrow Road, men Luton har vist før at det kan slå oppover. Det var langt på vei Luton som ble Ståle Solbakkens bane, da cupsensasjonen sendte Wolverhampton ut av FA-cupen i forrige runde. Solbakken betegnet selv kampen som et «klassisk bananskall», og Wolves endte opp med å skli så lange de var. Like etter ble mannen fra Grue erstattte av Dean Saunders som Wolves-manager.

Matchvinner Scott Rendell og keeper Mark Tyler var høyt oppe etter kampslutt.

– Ingen levnet oss noe håp i tredje runde mot Wolves. Men vi holdt nullen og kjempet oss videre, og vi gjorde akkurat det samme her i dag, sa Rendell.

Duoen har nå fått blod på tann og håper på et storlag i trekningen til femte runde i FA-cupen.

– Gi oss hvem som helst av de største. Jeg tror ikke noen vil spille mot oss hjemme. Fansen vår er helt fantastisk, som dere så i dag. Men man drømmer jo selvsagt om å spille borte mot lag som Manchester United og Arsenal, avsluttet Tyler.

Se scoringen øverst i artikkelen

David mot Goliat
Det var 4000 optimistiske Luton-fans som hadde tatt turen til Carrow Road for å få med seg oppgjøret mot Norwich. "We're going to Wembley!" runget ut av borteseksjonen før kampstart.

Entusiasmen fra supporterne hadde tydelig smittet over på spillerne. Til tross for at det er 85 plasser som skiller de to lagene i det engelske ligasystemet, hadde gjestene ingen intensjoner om å gi seg uten kamp.

Anført av en strålende opplagt Andre Gray gikk Luton ut med et knallhardt press fra start og viste ingen form for respekt for Premier League-laget.

Luton
Luton

Redning på streken
Kampen bølget frem og tilbake i første omgang uten at noen av lagene kom til de helt store sjansene.

Nærmest var Leon Barnett. Norwich-forsvareren kom høyest på en corner og stanget ballen i stolpen. Returen spratt tilbake i den tidligere Luton-spilleren og mot mål. Men på streken sto en våken Alex Lawless som fikk klarert.

Reprisene viser at kampens dommer André Marriner gjorde rett i å vinke spillet videre.

Misfornøyd Hughton
Chris Hughton var tydelig misfornøyd med hva mannskapet hans hadde prestert i første omgang, og erstattet leiesoldaten fra Tottenham, Harry Kane, med Grant Holt

Holt skulle ikke bruke lange tiden på å presentere seg. Etter 55 minutter møtte Norwich-angriperen et innlegg fra Simeon Jackson på bakerste stolpe. Luton-forsvaret klarte ikke å pluke opp den høyreiste Norwich-angriperen, men nok en gang reddet Luton-keeper Tyler strålende.

Etter Holts innhopp klarte vertene å etablere et større trøkk mot Luton som ble stadig mer lavtliggende utover i kampen.

Til tross for et massivt Norwich-press hadde ikke Luton gitt opp.

Rendell
Rendell

Det var de to innbytterne JJ O'Donnell og Scott Rendell som skulle gjøre det for Luton.

Etter 80 minutter vant O'Donnell ballen høyt oppe på Norwichs banehalvdel, før han tok den med seg og slo inn til Scott Rendell. Lutons nummer ti rev seg løs og møtte ballen på første stolpe og styrte den inn bak Norwich-keeper Declan Rudd.

Etter Rendells scoring hadde Luton fått blod på tann. Etter å ha ligget bakpå i store deler av andre omgang produserte gjestene flere sjanser på tampen.

Rop på straffe
To minutter på overtid ropte Norwich på straffe i det en Luton-forsvarer dro med seg ballen med hånden. Marriner vinket spillet videre til store protester fra vertene.

Luton5thround
Luton5thround

Norwich klarte aldri å svare og etter tre minutter tillegg blåste dommer Marriner i fløyten og 1-0 var et faktum. Alexander Tettey var ubenyttet reserve for Norwich og kunne lite gjøre med det pinlige 1-0 tapet.

Luton og deres supportere forsetter marsjen mot Wembley.