Ronny Deila (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Ronny Deila (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Deila om Konradsen-salget: - Igjen beviser vi at vi produserer internasjonale spillere

Ronny Deila er stolt over å ha solgt Anders Konradsen til franske Rennes.

La Manga (TV 2 Sporten): Anders Konradsen forlater fjorårets sølvvinner Strømsgodset til fordel for franske Rennes.

LES OGSÅ: Konradsen klar for Rennes

Overgangen ble fullført fredag ettermiddag, og Konradsen har skrevet under på en kontrakt som strekker seg over tre og et halvt år med klubben som ligger for øyeblikket på 5. plass i franske Ligue 1.

- Vi kommer i hvert fall ikke å bruke hele summen på spillerkjøp. Vi kommer til å bruke pengene på å ruste opp junioravdelingen her, det har vi vært opptatt av lenge.

Deila: - Jeg er stolt
Men Godset-trener Ronny Deila depper ikke over å ha mistet en av sine beste spillere.

Snarere tvert i mot.

– Nei, dette gjør meg bare utrolig stolt på klubbens vegne og jeg er veldig glad på Anders sine vegne. Dette er en stor overgang for en så liten klubb som Strømsgodset. Igjen så beviser vi at kan produsere topp internasjonale spillere her, forteller en sprudlende fornøyd Ronny Deila til TV 2 Sporten i spanske La Manga, hvor Godset for tiden befinner seg på treningsleir.

Strømsgodset mottar om lag 15 millioner kroner i overgangssum for midtbanespilleren. Det gjør Konradsen til den dyreste spilleren Drammens-klubben har solgt noensinne.

LES OGSÅ: Tetteys Rennes-råd til Konradsen: – Lær deg fransk

Anders Ågnes Konradsen

Håper på flere salg
Deila håper på å kunne selge flere unge, lovende spillere til større klubber på kontinentet i årene fremover.

– Vi ønsker først og fremst å bygge klubb her og har en spillerutviklingsprofil som er viktig for oss. Når vi skal hente nye spillere til klubben er det viktig for oss at de vil komme hit for å bli bedre, og ikke på grunn av pengene. For da kommer de til feil klubb, understreker Deila, før han fortsetter:

– Salget av Konradsen kan bidra til at unge spillere lettere vil velge Godset, fordi det viser at her kan du bli solgt videre til en storklubb. Jeg har alltid ment at vi må spille litt naivt og ambisiøst for å dyrke ferdigheter som skal i internasjonal fotball, og vi vil fortsette å jobbe på samme måten fremover, konstaterer han.

– Hvor vil du lete etter en erstatter for Konradsen?

– Det er klart at salget av Konradsen fører til at bredden i troppen blir mindre. Men vi har god tid og søker etter hele verden etter nye spillere. Men det beste er jo om de kommer fra Drammens-området. Når det gjelder en erstatter for Konradsen så kan det hende at vi har den spilleren i troppen allerede, svarer Deila og smiler lurt.

Anders Konradsen og Demar Phillips (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Bruker pengene på juniorene
Pengene klubben mottar fra Rennes for Norges U21-landslagsspiller vil ikke bli brukt til å hente en dyr signering.

– Vi kommer i hvert fall ikke å bruke hele summen på spillerkjøp. Vi kommer til å bruke pengene på å ruste opp junioravdelingen her, det har vi vært opptatt av lenge. Og så vil vi hente spillere som er fremtidsobjekter, og ikke spillere som er på vei ned og i slutten av karrieren. Det har vi ikke råd til, sier Deila.

Strømsgodset har i tillegg til salget av Konradsen for 15 millioner kroner også solgt Marcus Pedersen til nederlandske Vitesse for tolv millioner kroner de siste årene.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ronny Deila (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

– Kjærkomne penger
Deila mener pengene fra spillersalgene er livsviktige for Godset.

– Ja, dette er kjærkomne penger. Vi har tidligere hatt et stort underskudd, og nå har vi snudd dette til noe positivt og det er i tråd med den profilen vi vil ha som klubb, konkluderer Godsets suksesstrener.