VIL FORBY GRATISPARKERING: Regjeringen jobber fortsatt med forslaget som kan fjerne gratisparkering.  (Foto: TV 2)
VIL FORBY GRATISPARKERING: Regjeringen jobber fortsatt med forslaget som kan fjerne gratisparkering. (Foto: TV 2)

Vurderer forbud mot gratisparkering

Til tross for massiv motstand arbeider regjeringen fortsatt med forslaget som kan fjerne gratisparkering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For å redusere personbiltrafikken, bedre fremkommeligheten for kollektivtrafikk og redusere utslipp av CO2 kom Samferdselsdepartementet i fjor sommer med et omdiskutert forslag.

De ville åpne opp for å gi kommunene anledning til å kreve betalt for parkering som i dag er gratis.

Lovforslaget vil omfatte alle eiendommer som har flere enn ti parkeringsplasser. Det betyr at butikkeiere eller arbeidsgivere som i dag tilbyr gratis parkering til henholdsvis kunder og ansatte kan bli tvunget til å ta betalt mot sin vilje.

Massiv motstand

I høringsrunden som var høsten 2012 kom det nesten 90 uttalelser. Hovedorganisasjonen Virke markerte seg tidlig i debatten som motstander av forslaget fra den rødgrønne regjeringen. De har gått gjennom samtlige høringsuttalelser og er fornøyd med at flertallet er enige med dem om at forbudet mot gratisparkering ikke bør gjennomføres.

Men regjeringen legger ikke saken død:

694455

– Når denne høringen kom så ble vi veldig overrasket i Virke over hvor dårlig den var konsekvens utredet. Dette er dårlig parkeringsfaglig dokumentert. Og det er altså ingen konsekvensutredninger for næringen, sier administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen.

Administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen, sier det er mange som er negative til forslaget, og at statsråden ikke trenger å bruke mer tid på saken.  (Foto: TV 2)
Administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen, sier det er mange som er negative til forslaget, og at statsråden ikke trenger å bruke mer tid på saken. (Foto: TV 2)

Vurderer fortsatt forslaget

Til og med parkeringsselskapene som har avgitt høringssvar har ment at forslaget er så dårlig at de ikke anbefaler det, til tross for at det ville betydd flere oppdrag.

Samferdselsdepartementet ønsker ikke å stille til intervju i denne saken så lenge de fortsatt arbeider med forslaget. Når de er ferdige med arbeidet kan de imidlertid ikke si.

– Dette forslaget er det så mange som er negative til, at statsråden trenger jo ikke å bruke mer tid på det, det er bare å legge i skuffen. Vi har andre ting vi trenger å bruke tid på. Nemlig mer vei og kollektivtrafikk, mener Madsen i Virke.