Sigurd Rushfeldt (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)
Sigurd Rushfeldt (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)

Sigurd Rushfeldt satser på trenerkarriere

Tippeligaens mestscorende er snart ferdig med trenerutdannelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

La Manga (TV 2 Sporten): Med sine 172 scoringer totalt har ingen spillere scoret flere mål enn Sigurd Rushfeldt i Tippeligaen.

LES OGSÅ: Tromsø åpner for å hente Mos tilbake

Etter 2011-sesongen la han fotballskoene på hyllen etter å ha spilt toppfotball for Tromsø, Rosenborg, Birmingham, Racing Santander og Austria Wien.

Satser på trenerkarriere
Men den tidligere måltyven har ingen planer om å gi seg med fotballen. Nå satser han for fullt på en trenerkarriere.

- Det å ha trenerutdannelsen er veldig nyttig og bra å ha. Skal man være aktuell som hovedtrener er det å ha trenerutdannelse noe Norges fotballforbund (NFF) også krever

For øyeblikket er Rushfeldt ansatt i Tromsøs trenerteam.

- Jeg er assistenttrener og toppspillerutvikler og ansatt på fulltid. Det trives jeg veldig godt med. Jeg var med litt som trener i fjor også. Etter å ha holdt på med fotball de siste 25 årene kjennes det godt å fremdeles være involvert, sier Rushfeldt til TV 2 Sporten.

Under oppholdet på La Manga deltar Rushfeldt ikke bare på treningene som trener og coach. 40-åringen er også ofte med selv på de ulike øvelsene.

- Jeg har litt ekstra ansvar for spissene og stepper inn på treningene når vi mangler folk. Jeg prøver spesielt å dra nytte av de erfaringene jeg selv har som angrepsspiller i arbeidet med spissene i Tromsø, forteller han.

Sigurd Rushfeldt trener på La Manga. (Foto: TV 2 Sporten)

- Jeg holder på å avslutte UEFAs pro-lisenskurs og trives veldig godt med å være trener

Snart ferdig med utdannelsen
Rushfeldt er for lengst i gang med å ta den høyeste trenerutdannelsen i Norge, og legger ikke skjul på at han det frister å bli hovedtrener i en større klubb en gang i fremtiden.

- Jeg holder på å avslutte UEFAs pro-lisenskurs og trives veldig godt med å være trener. Så får tiden vise om jeg blir hovedtrener en gang, sier han.

- Det å ha trenerutdannelsen er veldig nyttig og bra å ha. Skal man være aktuell som hovedtrener er det å ha trenerutdannelse noe Norges fotballforbund (NFF) også krever, poengterer han.

Sigurd Rushfeldt trener på La Manga. (Foto: TV 2 Sporten)

- Må ha en klar filosofi
- Hva er de viktigste egenskapene en god trener bør ha i dine øyne?

- Det er viktigste er først og fremst at en trener har en klar filosofi og retning, og ikke minst en god fotballforståelse. Har du ikke fotballforståelse så sliter du som trener, svarer Rushfeldt og ler.