Gary Jones (Foto: Digitalsport)
Gary Jones (Foto: Digitalsport)

Jake (9) overlevde hjernesvulst – fikk kyss fra Bradford-helt

Bildet av Bradford City-supporteren Jake Turton (9) rører nå en hel fotballverden.

League Two-laget Bradford City har imponert en hel fotballverden med finaleplass og seier over hele tre Premier League-lag i ligacupen.

På rad og rekke har cupaskeladden feid Wigan, Arsenal og Aston Villa av banen på vei mot en historisk finale. Vinner de på Wembley, er det første gang i europeisk historie at en klubb fra nivå fire vinner en nasjonal cup.

Kysset kreftoffer
Da spillerne takket publikum etter tirsdagens semifinaleseier over Aston Villa, oppsto nok et rørende kapittel i eventyret. Blant den tilreisende fansen var det nemlig en gutt som fanget oppmerksomheten til Bradford-kaptein Gary Jones.

Det rørende øyeblikket hvor Jones planter et kyss på pannen til niåringen Jake Turton, som har overlevd hjernesvulst, deles nå flittig i sosiale medier. Flere britiske medier omtaler bildet som «rørende for en hel nasjon».

«Jeg husker deg»
Jake Turton, som var maskot i den første semifinalen mellom Aston Villa og Bradford, fikk sitt livs beste øyeblikk etter tirsdagens kamp.

– Gary kom bort til meg og sa «Jeg husker deg» og ga meg et kyss og drakten hans. Han er definitivt min favorittspiller nå, forteller Jake Turton til The Sun.

Den lille gutten fikk påvist kreft i 2009 og måtte gjennomgå en ni timer lang operasjon for å fjerne svulsten.

Gary Jones (Foto: Faksimile, Daily Mail)
Gary Jones (Foto: Faksimile, Daily Mail)

– Føltes riktig
Etter første møte ble Jones rørt over motet til den unge supporteren, men visste ikke selv at Turton var til stede under kampen før de skulle takke supporterne.

– Da jeg gikk bort til supporterne etter kampen la jeg merke til en som vinket til meg. Da jeg kikket bort så jeg Jake og jeg kjente ham igjen med en gang, fortalte Jones til Sportsmail.

– Det som skjedde etterpå kom helt naturlig. Jeg var allerede veldig emosjonell så det å gi ham et stort kyss på pannen føltes riktig, fortsatte han.

Les også: Her sørger Hanson for tidenes cupbragd

Hendelsen ble foreviget ved et kameraklikk og går nå sin seiersgang på internett.

PS: Også Bradford-keeper Matt Duke har vært rammet av kreft. Sisteskansen ble operert for testikkelkreft i 2008.

Bradford spiller ligacupfinale på Wembley 24. februar, hvor Swansea er motstander.