VANT: Aksel Lund Svindal vant Super G rennet i Kitzbühel. (Foto: Scanpix)
VANT: Aksel Lund Svindal vant Super G rennet i Kitzbühel. (Foto: Scanpix)
RASK: Aksel Lund Svindal imponerte i Kitzbühel.  (Foto: Scanpix)
RASK: Aksel Lund Svindal imponerte i Kitzbühel. (Foto: Scanpix)

Historiske Aksel vant i Kitzbühel: – Hakket større enn mine andre seiere

Aksel Lund Svindal med historisk seier i Kitzbühel.

Aksel Lund Svindal ble den første nordmannen som vant et Super G-renn i Kitzbühel. Alle konkurrentene hadde Aksel Lund Svindal som storfavoritt før Super G-rennet i Kitzbühel. Lørenskog-gutten holdt nervene under kontroll og kjørte ned til seier i den berømte bakken i Østerrike.

Lund Svindal hadde startnummer 17, og kjørte mot tiden til Matthias Mayer fra Østerrike. Lund Svindal ledet med 62 hundredeler ved andre passering, men Mayer hadde kjørt en knallgod avslutning. I mål var Lund Svindal bare 13 hundredeler foran østerrikeren. Nordmannen kjørte ned på tiden 1.14,48.

- Det var digg. Det er en bra dag, det er Kitzbühel og endelig har jeg fått den seieren det var mye prat om, sa Lund Svindal til TV 2 etter rennet.

Se intervju øverst i artikkelen

Verdenscupseieren var Lund Svindal sin 20. i karrieren. Av nordmenn er det bare Kjetil André Aamodt som har flere seirer i verdenscupen i alpint. Aamodt sto øverst på pallen 21 ganger.

- Jeg nyter alle World cup-seiere like mye, helt til nå. Jeg trodde i hvert fall jeg gjorde det. For dette var hakket større enn de andre rennene jeg har vunnet.

– Tar vekk presset
Lørdag er det utfor som gjelder i Kitzbühel. Etter den historiske seieren i Super G-rennet, føler Lund Svindal at han har alle muligheter til å ta to seire på rad i Østerrike.

– Jeg har ikke det samme presset på meg før utforrennet nå. Denne seieren gjør at jeg kan gi maksimalt i morgen, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.

– Blant de største
TV 2s alpinekspert Astrid Lødemel synes seieren det er var en fantastisk prestasjon av nordmannen.

– Vinner du i Kitzbühel så er du blant de aller største. Det er fantastisk, og det betyr så mye for Aksel. Han kjørte helt rått i mellompartiet, men tapte litt på slutten. Han har likevel mer å gå på, sier Lødemel.

Hun er klokkeklar på hvem hun holder som favoritt før lørdagens utforrenn.

– Jeg tror Aksel vinner. Selv om det er mange som vil vinne her. Spesielt østerrikerne vil gjøre alt for å vinne på hjemmebane, forteller hun.

Jansrud misset
Det var også knyttet stor spenning til Kjetil Jansrud før Super G-rennet. Han blir regnet som en av Lund Svindals største konkurrenter i disiplinen.

Jansrud kjørte strålende i starten. Ved tredje mellomtid var han åtte hundredeler foran sin landsmann, men Jansrud kunne ikke matche avslutningen til Lund Svindal. I mål var Jansrud 64 hundredeler bak.

– Jeg kom godt i gang, men jeg gjorde en kjempebom midtveis. Det var en nybegynnerfeil. Bortsett fra det er det bra med en fjerdeplass i Kitzbühel. Jeg gleder meg over at Aksel vant, sier Jansrud til NRK.

Super G - Kitzbühel:
1) Aksel Lund Svindal 1.14,48
2) Matthias Mayer 1.14,61 (+0,13)
3) Christof Innerhofer 1.14,88 (+0,40)
4) Kjetil Jansrud 1.15,12 (+0,64)
5) Erik Guay 1.15,18 (+0,70)