Alexander Sørloth er sønn av tidligere storscorer Gøran Sørloth. (Foto: MONTASJE)
Alexander Sørloth er sønn av tidligere storscorer Gøran Sørloth. (Foto: MONTASJE)

Perry om Sørloth junior: - Han blir bedre enn faren

- Det blir vanskelig å ta igjen 55 landskamper, smiler Sørloth senior.

La Manga (TV 2 Sporten): Alexander Sørloth (17) hospiterer med Rosenborgs A-lag under oppholdet på La Manga.

Målet er å imponere den nyansatte RBK-treneren Per Joar Hansen nok til å bli tilbudt proffkontrakt med førstelaget.

Alexander er sønnen til Gøran Sørloth, som spilte for Rosenborg fra1985 til 1994 og fikk med seg 55 landskamper og 15 mål for Norge. Totalt fikk angriperen med seg 236 offisielle kamper og 120 mål for RBK.

I tillegg var Sørloth innom tyske Borussia Mönchengladbach og tyrkiske Bursaspor før han avsluttet karrieren i Viking.

- Jeg har sagt hele tiden at Alexander kommer til å bli bedre enn det faren var. Han er med oss her på La Manga og har vært et friskt pust

- Blir bedre enn faren
Per Joar Hansen tror imidlertid Sørloth junior bli en bedre spiller enn faren.

- Jeg har sagt hele tiden at Alexander kommer til å bli bedre enn det faren var. Han er med oss her på La Manga og har vært et friskt pust. Alexander er sterk og tøff i boksen, har gode ferdigheter og er fortsatt ung. Jeg er sikker på at Alexander kommer til å bli en spiller som Rosenborg får mye glede av i årene fremover, sier Per Joar Hansen til TV 2 Sporten.

Alexander Sørloth, som blir 18 år først i desember, legger ikke skjul på at det er et mål for ham å overgå pappa Gørans meritter på fotballbanen.

- Det er vanskelig å oppnå det han har gjort på fotballbanen, med 55 landskamper og det hele. Men selvfølgelig er det et mål å bli bedre enn ham, sier Sørloth junior og gliser.

Gøran Sørloth  (Foto: SCANPIX/SCANPIX)
Gøran Sørloth (Foto: SCANPIX/SCANPIX)

- Best om midtspiss
I likhet med faren er også Alexander angriper.

- Det er midtspiss i en 4-3-3-formasjon som er drømmerollen og det er i den posisjonen jeg er best. Mine største fordeler er at jeg er ganske stort bygget, har god hodestyrke og er flink til å bruke kroppen. Etter hvert har jeg også blitt en god avslutter, oppsummerer 17-åringen om sine egenskaper på fotballbanen.

- Du startet ikke karrieren som keeper, som din far gjorde?

- He, he, nei jeg har alltid spilt ute. Pappa startet i mål ja, men fant vel ut at det var kjekkere å spille ute på banen og at det var best å spille spiss, sier Alexander Sørloth, som også startet karrieren i Strindheim.

- Jeg gikk til Rosenborgs guttelag fra Strindheim da jeg var 15 år og er veldig fornøyd med å være her. Rosenborg er den største klubben i Norge. Akkurat nå har jeg som mål å imponere her på La Manga og seinere på treningsleiren på Marbella, slik at jeg forhåpentligvis får A-lagskontrakt. Jeg spilte på 2. laget i fjor og scoret blant annet åtte mål i høstsesongen, forteller han.

OVERTAR RBK? Per Joar Hansen. (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)
OVERTAR RBK? Per Joar Hansen. (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)

- Alexander er bare 17 år og på vei til å bli en voksen mann. Han har langt igjen til 55 landskamper. Det blir vanskelig å spå hvor god han kan bli, men han har solide forutsetninger.

Heftige fotballdiskusjoner med senior
På veien videre i fotballkarrieren får han gode råd og veiledning av Gøran.

- Vi snakker mye fotball sammen ja, og han er flink til å følge meg opp og gir meg mange gode råd. Han er på alle kampene jeg spiller og også på noen treninger. Men vi har hatt våre diskusjoner og kan være uenige. Helt siden jeg var ti år har vi snakket om fotball og hatt noen heftige diskusjoner opp gjennom årene, røper Alexander Sørloth.

Han innrømmer at det ikke alltid er like enkelt å ha en kjent fotballpappa.

- De andre på laget tøyser mye med meg om det, spesielt de som er på min alder. Står det noe i avisene om meg, eller på nettet, så skriker de alltid ut at han der er sønnen til Gøran og sånt. Men det bryr jeg meg ikke om, egentlig er det bare artig, sier han.

- Gomez er forbildet
Selv om Gøran Sørloth herjet for Rosenborg på 1980- og 1990-tallet er det ikke bare senior som har vært Alexanders forbilde på fotballbanen.

- Mario Gomez på Bayern München er en jeg alltid har studert nøye og som jeg liker.Gomez er et forbilde for meg. Han er ikke så veldig mye involvert i spillet, men veldig god på den siste tredjedelen og scorer masse mål, konstaterer Alexander Sørloth.

Gøran Sørloth er glad for at sønnen får sjansen til å vise seg frem for Per Joar Hansen og resten av Rosenborgs trenerapparat på La Manga.

- Vi har en god dialog, men vi kan krangle om fotball vi som alle andre. Alexander er imidlertid flink til å sette karakter på seg selv og jobbe med det han må bli bedre på.

- Langt igjen til 55 landskamper
Men den tidligere RBK-helten ler godt når han får høre at Perry tror sønnen vil overgå sine meritter på fotballbanen.

- Alexander er bare 17 år og på vei til å bli en voksen mann. Han har langt igjen til 55 landskamper, for å si det sånn. Det blir vanskelig å spå hvor god han kan bli, men han har solide forutsetninger. Men jeg tror ikke at vi skal drive å sammenligne ham med meg, ler Sørloth.

- Er det tilfeldig at også Alexander ble angriper?

- Han har selv tatt det utgangspunktet og trives veldig godt i rollen som midtspiss og avslutter. Han er også blitt et godt oppspillspunkt og er stor og sterk. Det er viktig at han får rendyrket rollen sin og bli varm i trøyen. Han har et godt utgangspunkt, så får vi se etter hvert, svarer Gøran Sørloth.

- Men som jeg sier så er han 17 år og allerede kommet mye lenger enn det jeg var i den alderen. Men han må ikke ha det travelt, og utvikle seg sakte, men sikkert. Får han A-lagskontrakt så har han vist seg som god nok for Perry. Får han det ikke, så må han bruke lenger tid på å vise seg frem, fortsetter Sørloth senior.

Jan Åge Fjørtoft, Mini, Gøran Sørloth  (Foto: SCANPIX/)
Jan Åge Fjørtoft, Mini, Gøran Sørloth (Foto: SCANPIX/)

Bidrar med råd
RBK-helten snakker ofte med sønnen om sine egne erfaringer fra fotballivet.

- Vi har en god dialog, men vi kan krangle om fotball vi som alle andre. Alexander er imidlertid flink til å sette karakter på seg selv og jobbe med det han må bli bedre på. Så forsøker jeg å hjelpe ham med mine erfaringer. God kommunikasjon er viktig, understreker Gøran Sørloth.

PS: Alexander Sørloth fikk spille andreomgangen da Rosenborg tapte 0-2 mot det russiske storlaget CSKA Moskva i turneringen Copa Del Sol på La Manga fredag kveld - og klarte seg brukbart.