BALLGUTTER: Dette er ballguttene vi aldri glemmer (Foto: Montasje)
BALLGUTTER: Dette er ballguttene vi aldri glemmer (Foto: Montasje)

Sjekk disse utrolige ballguttene

Charlie Morgan er ikke den første ballgutten som har skapt overskrifter. Her er et knippe episoder hvor ballguttene har havnet i fokus.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den surrealistiske episoden på Liberty Stadium onsdag kveld føyer seg bare inn i rekken av episoder hvor ballgutter har havnet i fokus. Det er ikke første gangen ballgutter har blitt overivrig i jobben sin.

I fjor var det Newcastle-spiller Yohan Cabaye som ikke var fornøyd med ballguttens jobb under en kamp mot Everton. Franskmannen skulle ta et kjapt innkast, men ble tydelig irritert på ballgutten og skubbet ham nesten opp på tribunen.

Mens Eden Hazard fikk se det røde kortet etter sitt «overfall» på Swansea sin ballgutt, valgte dommer André Marriner å la Cabaye slippe unna med tilsnakk.

Saken fortsetter under videovinduet! Se flere ballgutt-hendelser øverst i artikkelen!

Karantene
Hazard-situasjonen i Wales er heller ikke første gangen en spiller blir utvist etter et møte med en ballgutt. Argentineren Gastón Sessa ble sendt i dusjen da han fyrte en ball rett i magen på en ballgutt. Sessas lag tapte kampen 0-3.

Ballgutter har irritert fotballspillere i en årrekke. I 1986 fikk den argentinske landslagskapteinen, Daniel Passarella, karantene i seks uker for å ha slått en ballgutt da han angivelig drøyde tiden.

Hyllet
På White Hart Lane kom ballgutten i fokus under en UEFA-cup-kamp da Tottenham var verter for det kypriotiske laget Famagusta. Tottenham ledet 4-0, og gjestene fikk kast godt inne på Spurs sin halvdel. Ballgutten løp og hentet ballen, men da han skulle levere den til Famagusta-spilleren, kastet han den hardt i skrittet på spilleren som bare skulle ta et uskyldig innkast.

Les også: Nå sier Hazard unnskyld til ballgutten

Dette til stor fornøyelse for hjemmefansen. Gutten ble hyllet av Tottenham-supporterne etter hendelsen.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

Ivrige brasilianere
I Brasil fikk en balljente oppmerksomhet da hun hjalp Botafogo scoret et mål mot Vasco da Gama. Ballen ble spilt ut til innkast, men balljenten Fernanda Maia var kjapp i reaksjonen og fikk kastet en ny ball til Botafogo-spillerne. Botafogo tok innkastet før Vasco da Gama-forsvaret fikk summet seg og Botafogo scoret. Se den raske reaksjonen her.

Se hendelsen alle snakker om: Her sparker Eden Hazard ballgutten og blir utvist

I Brasil tar man jobben som ballhenter til et nytt nivå. I et lokaloppgjør nedover i divisjonene tok en ballgutt skjebnen i egen hender. Da motstanderlaget kontret og kom alene mot mål, snek han seg inn på banen og klarerte ballen på streken. En flott klarering som nærmest skapte håndgemeng blant spillerne.

Takket nei
En av godene ved å være ballgutt er at man kommer tett på stjernene. Men ikke alle er like populære blant de unge. Da AC Milan møtte Chievo i Serie A feiret Sulley Muntari 1-0-seieren ved å gi drakten sin til en av Chievos ballgutter.

Den unge Chievo-supporteren var tydelig missfornøyd med å bli tilbudt trøyen til AC Milan-spilleren, og forsøkte å gi den tilbake til Muntari. Til Milan-spillerens store overraskelse. Se episoden her.

– Sparket ikke hardt nok
Responsen på Twitter har vært enorm etter Charlie Morgans stunt på Liberty Stadium. Freddy dos Santos mimrer tilbake til 80-tallet da han var ballgutt for Vålerenga. «VIF-legenden Henning Bjarnøy da jeg var ballgutt i 87: Ligger vi under, henter du ballen. Leder vi, henter jeg sjøl. Og det tok tiiid!»

Urokråen Joey Barton har tatt Eden Hazard sin side. På Twitter skriver han: «Hazard only crime is he hasn't kicked him hard enough».