Bradford (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Bradford (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Bradford kan tjene 13 millioner kroner på finaleplassen

Bradford har lenge vært under tungt økonomisk press. Nå er situasjonen annerledes.

Bradford tok seg tirsdag på sensasjonelt vis til finalen i ligacupen etter at de slo ut Aston Villa i semifinalen.

Villa ble den siste av tre Premier League klubber som har blitt sendt på hodet ut av turneringen av klubben fra nivå fire i England. Wigan og Arsenal har begge måttet gi tapt for underdogen.

Enorme inntekter
Laget ble det første fra League Two som nom noen gang har tatt seg til en ligacupfinale. Den type suksess merker man også på bankkontoen. Ifølge BBC kan «The Bantams» ha tjent rundt 13 millioner kroner på å ha nådd finalen på Wembley.

– Denne muligheten kommer en gang i livet, både for sponsorer og klubben, sier styreleder Mark Lawn.

– Jeg tror det vil ta tid før folk innser hva som faktisk har skjedd. De har skapt historie, sier han.

Les også:– Arsenal-seieren redder økonomien vår
Les også: Her sørger Hanson for tidenes cupbragd

Klubben som har vært under administrasjon to ganger siden 2002 var ventet å gå med ett underskudd på seks millioner kroner denne sesongen. Nå ser den økonomiske situasjonen langt lysere ut.

Artikkelen fortsetter under bildet

Bradford (Foto: Alastair Grant/Ap)
Bradford (Foto: Alastair Grant/Ap)

Også Bradfords ordfører Dale Smith er fra seg av begeistring.

– Dette er helt fantastisk, og noe hele byen kommer til å feire stort. Vi så kampen på tv. Jeg og kona var helt hås etterpå, avslører han.

– En av de største cupsensasjonene
Også her hjemme vekker kampen oppsikt. Kasper Wikestad som kommenterte kampen for TV 2 er ikke i tvil om at dette er en av tidenes prestasjoner i engelsk cupfotball.

– At et lag fra nivå fire slår ut tre Premier League-motstandere på veien, og er klare for finale på Wembley er rett og slett historisk. Jeg har litt problemer med å plassere det historisk men sånn som jeg ser det så er dette en av de største cupsensasjonene i engelsk fotball noensinne, sier han.

Tirsdag skrev TV 2 sporten om hvordan Bradfords lag til sammen kostet 75 000 kroner. Det trekker også Wikestad frem.

– De har et lag full av historie. Han som scoret målet i dag sto for noen år siden og stablet melk på dagligvarebutikken. Han driftet rundt i forskjellige småklubber, og profesjonell fotball var langt unna. For å sette det i perspektiv så kostet Darren Bent 18 millioner pund mens Benteke kostet åtte millioner pund. I Bradford er det én eneste spiller som har kostet penger, og han kostet 7500 pund, altså 75 000 kroner. Det skulle ikke gått an, sier Wikestad.

Hør Wikestad fortelle om bakgrunnen til flere av Bradford-spillerne i videovinduet øverst i artikkelen

Å avskrive Bradford har vist seg å være noe av det dummeste man kan gjøre.

Møter Chelsea eller Swansea
Nå venter det finalemotstand fra enten Swansea eller Chelsea. Etter hva Bradford har vist så langt tør ikke Wikestad avskrive Bradford denne gangen heller.

– Umiddelbart så vil jeg si nei. Men nå har jo denne gjengen her vist at de kan gjøre det umulige mulig. Jeg synes det lukter en storseier til Swansea eller Chelsea i finalen. Men å avskrive denne gjengen har vist seg å være noe av det dummeste man kan gjøre, sier han.