sigrid (Foto: TV 2/Privat)
sigrid (Foto: TV 2/Privat)

Politiet: Sigrid ble holdt i live i låve i Oslo

37-åringen kjørte på Sigrid og fraktet henne bort i live, ifølge politiets teori.

Sigrid Giskegjerde Schjetne var i live i en låve noen få kilometer fra der hun forsvant på Østensjø i Oslo i fjor sommer. Det tror politiet, som også har som hovedteori at den siktede 37 åringen var alene om å drepe 16-åringen.

– Fraktet bort i live

Politiet mener at 16-åringen ble påkjørt ved en barnehage i Låveveien på Østensjø i Oslo og fraktet bort i live natt til 5. august i fjor.

– Det er klart at bilen som vi vet at den siktede disponerte på det aktuelle tidspunktet, har skader som gjør at påkjørsel-alternativet selvfølgelig er til stede, sier politiadvokat, Cecilie Gulnes til TV 2.

To kilometer unna barnehagen ligger en trebygning. Her inne skal den drapssiktede 37-åringen ha bodd i en campingvogn. Politiets hovedteori er at 16-åringen ble kjørt hit og var i live i en periode.

– Vi vil ikke gå i detaljer rundt det vi nå vet om hendelsesforløpet, men slik politiet ser det så har Sigrid vært i live da hun var i låven, sier Gulnes.

– Tror dere Sigrid har blitt holdt lenge i live i denne låven?

– Jeg vil ikke gå inn på spekulasjoner om akkurat det, sier hun.

Inne i campingvognen fant politiets etterforskere blod fra Sigrid. Den endelige obduksjonsrapporten ga ikke noe svar på dødsårsaken eller når jenta døde.

Hovedteorien er at den varetektsfengslede 37-åringen var alene om drapet.

– Etterforskningen har ikke gitt klare holdepunkter for at det er mer enn en person, sier Gulnes.

Se reportasje om utviklingen i Sigrid-saken:

693738

Tvangsinnlagt

16-åringen ble funnet i et skogholt ved Kolbotn 3. september i fjor – en måned etter at hun forsvant.

37-åringen nekter straffskyld. Han er nå innlagt til tvangsobservasjon ved Dikemark sykehus, men nekter å samarbeide med de sakkyndige fordi han mener han er frisk.

Psykiaterne skal ha problemer med å konkludere og har bedt om mer tid.

– De har sagt at det ikke er mulig for dem å trekke noen konklusjon om hvorvidt de mener han er tilregnelig eller ikke og at de ønsker å fortsette observasjonen, sier mannens advokat, John Christian Elden.

– Hvor lenge?

– Det er uklart. De har bedt om å få holde på så lenge de har fått anledning til av tingretten, sier Elden.

De rettsoppnevnte sakkyndige skulle etter planen levere sin rapport 31. januar. Oslo tingrett bekrefter overfor TV 2 at de sakkyndige har bedt om utsettelse.

– Det har kommet en begjæring til retten om utsettelse av fristen, opplyser informasjonssjef Irene Ramm i Oslo tingrett til TV 2.

Elden er klar på sin klient nekter straffskyld.

– Han sier at han ikke har hatt noe med Sigrid å gjøre. Verken alene eller sammen med noen andre. Så han har nektet all skyld i denne saken, sier han,