duncan (Foto: Scanpix)
duncan (Foto: Scanpix)

Duncan Milroy klar for Vålerenga

Oslo-klubben henter inn nok en forward foran toppkampen mot Stavanger Oilers torsdag.

Oslo (TV 2 Sporten): Vålerenga styrker troppen foran serieinnspurten og sluttspillet. Mandag ble det klart at svenske Jens Karlsson fra Borås HC blir VIF-spiller, og nå har direktør Jan Tore Kjær signert canadieren Duncan Milroy.

– Dette er en høyrefattet spiller med bra størrelse. Han er en offensiv forward og en ordentlig poengplukker, sier Kjær til tv2.no.

Uten utstyr
29 år gamle Milroy landet i Oslo tirsdag og skal trene med sine nye lagkamerater på Jordal i ettermiddag. Siden bagasjen hadde blitt borte på veien fra Frankfurt har VIF-ledelsen de siste timene forsøkt å samle sammen utstyr til nykommeren.

– Han har gjort det bra i Tyskland og levert godt i AHL. Han fikk en sjanse i Montreal Canadiens, men har konsentrert seg mest om Europa de siste årene. Dette er en spiller vi forventer mye av, sier Kjær.

Milroy fikk sjansen i AHL etter å ha notert seg for 257 poeng på tre sesonger i WHL. I 2006/2007-sesongen fikk han fem kamper for Montreal Canadiens. Siden har 29-åringen spilt for Hamilton Bulldogs og Houston Aeros i AHL, tyske ERC Ingolstadt og Krefeld Pinguine samt Mlada Boleslav i Tsjekkia.

Artikkelen fortsetter under bildet!

jantore
jantore

Tabelltoeren fra Oslo får både Jens Karlsson og Milroy klare til den TV 2 Sport- og TV 2 Sumo-sendte toppkampen mot Stavanger Oilers på Jordal torsdag. VIF-ledelsen håper duoen skal bidra til å bedre overtallsspillet der klubben faktisk har nest dårligst statistikk i Get-ligaen.

– Hittil har mye av ansvaret ligget på Donati-guttene. Nå får vi inn flere spillere som scorer mål, har teknikk og styrke. Med flere rekker som kan produsere, er vi ikke like sårbare, sier Kjær.

Jobber med flere
– Får dere nå Get-ligaens beste tropp?

– Stavanger og Lørenskog skal forsterke dem også, men klart vi blir sterkere med slike kvalitetsspillere. Litt av grunnen til at vi gjør dette er at vi henger med i toppen og Vålerenga fyller 100 år. Da ønsker vi å slåss om seriegull og kongepokal.

Etter det TV 2 Sporten kjenner til jobber også VIF-ledelsen med ytterligere en offensiv spiller som kan bli klar allerede denne uken.

PS! Tyler Donati har slitt med en skade de siste ukene, men er friskmeldt og rekker Oilers-kampen.