Solskjær (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)
Solskjær (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)

Solskjær: – Tippeligaen blir jevnere og flere satser stort

Molde-treneren tror det blir ekstra tøft å ta tredje seriemesterskap på rad.

Pinatar (TV 2 Sporten): Solskjær og Molde har ankommet Pinatar, et splitter nytt treningsanlegg i San Pedro.

De to siste årene har Molde startet dårlig. I fjor åpnet seriemesterne med tre strake bortetap.

– Vi har startet mer intensivt. I dag måtte vi rett og slett holde de litt tilbake etter en lang flytur.

– Hva gjør dere annerledes?

– Vi har litt mer fokus på at det skal gå fortere. Det var litt mer fokus på styrke i fjor, men guttene har gjort den jobben selv i ferien så da trenger vi ikke bruke så mye tid på sånt tungt og langt arbeid, sier Solskjær.

– Vi har tapt altfor mange poeng i begynnelsen. Det har vi ikke råd til. Jeg tror Tippeligaen blir jevnere enn tidligere. Flere lag satser stort og mer penger. Det er store klubber som vil ta tilbake trofeet. Vi kan ikke ligge for langt etter i starten, avslutter Solskjær.

– Ikke mye saus på julematen
Mandag gjennomførte han årets første treningsøkt på nypreparerte gressbaner i Spania.

– Vi skal spille mye fotball på gress og se mest mulig spillere i aksjon. Flere får mye spilletid. Det er på denne tiden at det er viktig, sier Molde-manageren.

– Hvordan ser gutta ut?

– Jeg tror ikke det har vært mye saus på julematen. De ser veldig bra ut, ler han.

Nye spiller på prøvespill
Med seg til Spania har han to prøvespillere. En av dem er Hannes Sigurdsson. En kjent skikkelse fra Tippeligaen etter over seks år i Viking. Solskjær oppdaget islendingen da han spilte i NISOs årlige Bosman-turnering nå i januar.

– Hannes har holdt seg godt. Han har spilt i Russland og Kasakhstan og så gjorde han det veldig godt i den NISO-kampen så vi ville bli bedre kjent med ham. Børre (Steenslid) kjenner ham godt og anbefalte ham dersom vi trengte en annerledes spiss enn det vi har hatt.

Solskjær har også med seg en 20 år gammel høyrekant fra østerrikske Reindorf Altach, som er Joshua Gatts gamle klubb.

– Det er første gang vi treffer ham. Han skal trene litt med oss så skal han tilbake til klubben sin. Krister Wemberg og Abdou Karim Camara er der nede og trener. Vi utveksler litt erfaringer så får vi se hva som skjer i fremtiden. Han er en veldig talentfull fotballspiller, sier Solskjær.

Les også: – Angan til kinesisk fotball

– Nå har dere solgt Vegard Forren til Southampton og Davy Claude Angan er på vei til kinesisk fotball. Hva skal dere ha inn?

– Jeg har hele tiden sagt at vi leter etter en spiss så får vi se hva vi gjør med andre spillere. Even (Hovland) er i rute til å bli frisk til sesongen, så det er nok den midtstopperen som kommer inn.

Hovland mistet store deler av fjorårssesongen med en korsbåndskade, men er forventet å være spilleklar til sesongstart. På mandagens trening trente han alternativt sammen med Magnus Stamnestrø som også er på vei tilbake etter skade.

Hovland (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Hovland (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Ønsker ro og fred
Mandag kveld ankom Tromsø og Strømsgodset La Manga for sin treningsleir og onsdag er Rosenborg ventet ned. Alle skal bo og trene på La Manga mens Molde ønsker mer privatliv og har innlosjert seg i San Pedro Pinatar, som er om lag 30 minutter unna. Her er det bygget opp et splitter nytt treningsanlegg med alle fasiliteter tilgjengelig.

– Jeg synes det er greit å trene i ro og fred. Vi trenger ikke sitte å prate fotball hele tiden med de andre trenerne. Det blir nok tid til det utover sesongen så vi prøver denne plassen her.

TV 2 fikk en guidet tur av anleggets administrerende direktør Fran de Paula Guiterrez.

Han viste frem garderobeanlegget med massasjebenker og nedkjølingsbadekar. Det er også et nytt spaanlegg og treningssenter.

– Molde med deres trener Solskjær ønsket noe annet. Noe mer privat, så vi ønsket å gi dem det, sier Guiterrez.

Solskjær har liten sans for La Manga hvor lagene spiser, sover og trener like ved siden av hverandre.

– Jeg har aldri gjort det, men det er ikke sånn jeg synes at du stjeler en cm eller to på noen. Man vil helst trene i ro og mak.

Molde skal spille i Costa del Sol-turneringen, som starter på onsdag. De åpner ballet mot polske Widsew Lodz på onsdag. Lørdag venter Vaslui fra Romania.