GODE INTENSJONER: Klimameldingen er stappfull av gode intensjoner, men tiltakene er for få og ikke forpliktende nok til at klimaforliket fra 2008 kan innfris, mener professor i klimastrategi ved BI, Jørgen Randers.  (Foto: Jon Michael Josefsen / Scanpix)
GODE INTENSJONER: Klimameldingen er stappfull av gode intensjoner, men tiltakene er for få og ikke forpliktende nok til at klimaforliket fra 2008 kan innfris, mener professor i klimastrategi ved BI, Jørgen Randers. (Foto: Jon Michael Josefsen / Scanpix)

Professor mener familier kun bør få ett barn

Den norske professoren Jørgen Randers mener at folk ikke bør få mer enn ett barn. Det kan redde miljøet, mener professoren i klimastrategi.

Randers er tidligere leder av lavslippsutvalget som i 2006 leverte en rekke radikale forslag til hvordan Norge kunne kutte sine nasjonale utslipp av klimagasser med mellom 50 og 90 prosent innen 2050, skriver Vårt Land.

Nå mener han det må hardere lut til.

– Vi er enda verre ute enn for fire år siden. Verdens utslipp kommer til å gå opp til 2030, hvor det blir en topp. I 2050 er vi tilbake på samme nivå som i dag, så jeg tror menneskene i realiteten ikke kommer til å kutte noe, sier han til Teknisk Ukeblad.

Randers mener at det økende velstandsnivået vil gjøre at forbruket av olje, kull og gass per person bare vil skyte i været, og mener derfor at framtidige familier bør ta klimaansvar og begrense seg til ett barn.

– Ettbarnsfamilier kan dempe befolkningsveksten og er en del av klimaløsningen. Håpet mitt er at det kan bidra litt til å ha en verden som er så lik som mulig den vi har for øyeblikket, sier han.

Les også: Her er den virkelige årsaken til klimaproblemet

(©NTB)