Petter Northug med sine 3 gull og to sølv medaljer på Soria Moria søndag kveld. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Petter Northug med sine 3 gull og to sølv medaljer på Soria Moria søndag kveld. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Petter Northug vil gå alle distansene i VM

- At han kan ta seks gull, er jeg ikke i tvil om, sier TV 2s langrennsekspert.

Petter Northug har nå bestemt seg for å gå alle de seks distansene under årets ski-VM i Val di Fiemme i februar, melder db.no.

Ifølge avisen har Northug vært mest i tvil om han skal gå den klassiske sprinten, som er åpningsøvelsen i mesterskapet. Men nå er avgjørelsen tatt.

- Petter har kommet frem til at han ønsker å gå alle de seks øvelsene i VM, sier Northugs trener Trond Nystad til Dagbladet.

I dag ble det også kjent at Northug dropper luksusbussen han brukte under Tour de Ski. årsaken til at 27-åringen nå vil gå alt i VM er ganske enkel.

- Fordi han mener at han kan kjempe om medalje i alle de seks øvelsene. Det er det dette handler om, sier Nystad, som også åpner for at planene kan endres før VM-start.

I VM i Oslo tok Northug tre gull og to sølv. TV 2 Sportens langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset har stor tro på Northugs vinnersjanser i alle VM-øvelsene.

At han kan ta seks gull, er jeg ikke i tvil om.

- At han kan ta seks gull, er jeg ikke i tvil om. Han har sikkert vunnet dem i hodet sitt allerede. Det er kun gull som gjelder for ham, sier Hjelmeset.

Her får en forbløffet Northug ny sportsbil: – Jeg driter i janteloven

Sprinttrener Ulf Morten Aune bekrefter at Northug er kvalifisert til sprintlaget sammen med Eirik Brandsdal, Pål Golberg og Ola Vigen Hattestad.

VM-uttaket finner sted lørdag, etter de individuelle løpene under NM på Vang. Norge kan ta ut tolv løpere av hvert kjønn. Aune regner han vil ta ut fem løpere til sprinten.

Northug skal delta i NM til helgen, men går ikke fredagens sprint.

ODD BJØRN HJELMESETH: Har stro tro på Sjur Røthe
  (Foto: Junge, Heiko, © HEJ)
ODD BJØRN HJELMESETH: Har stro tro på Sjur Røthe (Foto: Junge, Heiko, © HEJ)

- Sprinten tapper mest
Odd-Bjørn Hjelmeset ser på den klassiske sprinten og 15 km fellesstart som de to vanskeligste øvelsene for Northug å vinne og dermed de to øvelsene som vil tappe ham mest for krefter.

- I sprinten er det noen bakker som ikke akkurat disfavoriserer Emil Jönsson. Russiske Krijukov er også meget god. Petter får stort sett to hviledager mellom hver øvelse. Skiatlon og femmilen er i hans egne hender. I lagsprinten og på stafetten er han jo avhengig av andre. Der kan en liten feil bli skjebnesvanger og det kan jo skje, sier langrennseksperten.

Her ser du oppsettet for VM-øvelsene (ekstern lenke)

Tror på gullrush for Bjørgen i VM: – Ingen tvil om at hun er i rute

Hjelmeset tror Northug nå har lagt et løp frem mot mesterskapet som passer ham godt og vil gjøre trønderen maks forberedt om han unngår skader og sykdom.

Han tror også Marit Bjørgen tenker likt som Northug og vurderer å gå alle distansene i VM.

- Hun kan vinne like mye som Petter, om ikke mer. Hun har brukt de 47 dagene uten konkurranse meget bra og har større sjanse enn noen gang. Den klassiske tremilen er nok distansen der hun kan få størst konkurranse fra Kowalczyk.